Futbol

Luis Enrique, més prudent que mai amb la visita del Celta: "És l'únic equip que ens ha guanyat dues vegades"

El tècnic blaugrana ha analitzat a fons el pròxim rival del seu equip, que en el partit d'anada el va derrotar clarament a Balaídos

Ramon LlubiàActualitzat

El primer equip del FC Barcelona ha fet aquest dissabte l'últim entrement abans del partit de Lliga que l'enfrontarà al Celta de Vigo diumenge (20.30). En acabat, Luis Enrique ha fet l'habitual roda de premsa prèvia en la qual ha confirmat que Messi estarà en condicions de jugar després de la petita intervenció mèdica d'aquesta setmana. Arda Turan també estarà a disposició, un cop recuperat d'una contusió al peu que el va apartar del partit de Copa a València per precaució.

Luis Enrique ha contestat una sèrie de preguntes que ha sonat l'ideal per a un tècnic com ell, dels que defensen que només volen pensar en el pròxim partit. El Celta s'ha guanyat una magnífica reputació en l'entorn blaugrana, i la majoria de qüestions s'han dirigit a l'anàlisi del rival.

"És l'únic que ens ha guanyat dues vegades -ha recordat Luis Enrique-, i sempre ens ho posa difícil. A la primera volta ens van superar de manera molt clara. Això vol dir que és un equip perillós, però també molt divertit. Atrevit i descarat".

Les baixes que el Celta arrossega des de fa unes jornades no disminueixen el perill que porta: "Les baixes les tenen des de fa mesos i han arribat bé a la semifinal de la Copa. Es nota que són un equip ben treballat, amb un bon entrenador que sap transmetre als jugadors el que vol, i, com a club, la trajectòria, el model i la planificació són exemplars."

Entre les absències, hi ha Nolito, un dels jugadors predilectes del tècnic blaugrana. "Sense Nolito, i també sense Orellana, se n'estan sortint. Tenen un bloc que està per sobre de les individualitats. Ara han traspassat Augusto Fernández, que era molt important, perquè tenia joc i lideratge, però el Celta sap planificar i és capaç d'arreglar aquestes coses. Tenen jugadors de garanties: Borja, Wass, Radoja..."

En un altre ordre de qüestions, l'asturià s'ha mostrat favorable que hi hagi una graderia d'animació al Camp Nou ("si ajuda els jugadors") i s'ha mostrant indiferent tant en el debat sobre la seu de la propera final de Copa del Rei ("només m'interessa que nosaltres la juguem") com per la duresa del calendari del Barça per a les pròximes setmanes: "Això vol dir que som on volem ser, que competim bé."

El tècnic ha acabat amb gest humorístic quan li han preguntat si el Barça és el club ideal perquè Neymar arribi a ser el número u del món. Luis Enrique no ha contestat, s'ha limitat a fer veure que perdia la veu, perquè "aquesta pregunta ja l'he contestat moltes vegades"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut