Barça

Luis Enrique: "Ens queden cinc finals... i tant de bo que en siguin sis"

El dia del seu aniversari, el tècnic barcelonista ha reflectit la concentració i l'ambició dels seu equip en el final de temporada

Actualitzat

Potser ha estat la dolça ressaca de l'anada de la semifinal de Champions contra el Bayern, o que aquest divendres és el seu aniversari, el 45è. El fet és que Luis Enrique ha comparegut amb un estat d'ànim d'allò més comunicatiu davant la premsa després de la sessió matinal d'entrenament amb el primer equip del F. C. Barcelona, la vigília del partit contra la Reial Societat al Camp Nou. Fins i tot s'ho ha pres amb bon humor quan una periodista no ha aconseguit formular gaire bé una pregunta sobre el carisma d'"alguns entrenadors anteriors". "Gràcies per dir-me que no tinc carisma", ha dit el tècnic entre rialles.

Entre el més interessant que ha dit, una declaració de principis: ha reconegut que al seu equip li queden cinc finals. "Queden cinc partits, i tant de bo en siguin sis, si som millors que el Bayern. Seran sis finals. Plantejar-ho d'una altra manera seria un error", ha manifestat.

La primera la tenen aquest dissabte davant la Reial Societat, "un dels pocs equips que ens ha guanyat aquesta temporada", ha advertit el tècnic del conjunt blaugrana. A Anoeta, l'equip va caure (1-0) en la primera volta en un dels pitjors partits d'aquesta temporada, que va provocar la destitució d'Andoni Zubizarreta com a director esportiu i va precipitar la convocatòria d'eleccions a la presidència del club. No obstant això, Luis Enrique ha assegurat que llavors no va percebre aquell moment com especialment crític: "Més enllà del que signifiquen les derrotes en un club gran, que sempre porten cua, no ho recordo com una situació dificilíssima o impossible de superar per al equip. Ho veig més com una cosa normal dins el procés d'una temporada".

Aquella ensopegada davant la Reial Societat va servir de punt d'inflexió a l'equip, que des de llavors ha sumat 29 victòries, un empat i una sola derrota. "La veritat és que no estava prevista. El que estava planificat era guanyar els 38 partits de lliga, però això és impossible", ha ironitzat Luis Enrique.

En qualsevol cas, el tècnic del conjunt asturià ha reconegut que, després d'"un partit de la màxima intensitat" com el disputat dimecres davant el Bayern de Munic, sempre hi pot haver una petita davallada que pot passar factura en l'encontre següent. "Per això aquest partit té una importància màxima per a nosaltres. Tenim la sort de dependre de nosaltres mateixos per tancar la lliga, volem que segueixi sent així i dissabte, de nou, tindrem el nostre públic al cent per cent", ha indicat el preparador blaugrana.

Després de l'exhibició davant el Bayern, l'eufòria ha tornat a desfermar-se en l'entorn barcelonista, però Luis Enrique sap que és impossible frenar-la: "És un guerra perduda. Això funciona amb extrems: o estàs calent, bullint, o al pol nord".

Luis Enrique confia que la vaga convocada per la Reial Federació Espanyola de Futbol i l'Associació de Futbolistes Professionals per les dues últimes jornades de lliga, finalment, no es dugui a terme. "El que cal és diàleg entre totes les parts per resoldre el conflicte. I jo espero que el campionat s'acabi quan estava previst", ha afirmat.

Mathieu segueix al marge i serà baixa

El defensa Jérémy Mathieu ha tornat a fer treball específic al marge dels seus companys i serà baixa aquest dissabte. El francès ja es va perdre l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Bayern de Munic per unes molèsties al tendó d'Aquil·les de la cama dreta, un problema que sembla que no ha remès encara. La resta de jugadors estan disponibles i s'han exercitat amb normalitat a les ordres del tècnic.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut