Futbol

Luis Enrique: "El Rayo sempre ens planteja partits incòmodes"

El tècnic blaugrana es declara admirador de Paco Jémez i avisa que no el preocupa perdre la possessió de la pilota a Vallecas si acaba guanyant el partit

Actualitzat

Les respostes més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique prèvia al partit contra el Rayo Vallecano:

Els equips que lluiten per la salvació són més perillosos? Si mires l'estadísitica, a les últimes jornades passa això, és claríssim. La lluita per la salvació està molt oberta i hi ha equips implicats que estan jugant molt bé. El Rayo sempre ens planteja partits incòmodes.

Arda Turan s'està adaptant bé?  Ell pot jugar d'interior i jugar en banda i ho ha fet bé en les 2 posicions. Estic content amb ell.

L'Atlètic a 5 punts afegeix pressió? Manté l'equip en tensió. Hi ha Lliga, mai hem dit el contrari. A 3 punts per victòria les diferències es poden esborrar ràpidament.

Descans per al trident? No m'ho he plantejat, ja ho anirem veient. Ho plantejarem en funció de les circumstàncies.

Absència de lesions: a què es deu? Suposo que no hi ha una causa única sinó una suma de factors. Que tenim un equip mèdic molt bo és innegable. Tampoc hi ha només una causa quan hi ha una plaga de lesions.

Luis Suárez pot acusar el desgast? Cada cas és diferent independentment del perfil de cada jugador. Anem fent seguiment de tots els jugadors i tenim la càrrega de minuts de cadascun molt controlades. En aquest sentit minimitzem al màxim els riscos.

L'aportació de Mathieu:  El veig molt bé. Un gran reforç de la passada temporada, pot ser lateral o central. És rapidíssim, té domini de la pilota i està a bon nivell.

Ambient al vestidor:  No tinc preocupacions més enllà de preparar l'equip de la millor manera per guanyar el partit cada 2 o 3 dies. Per a la resta, la convivència és perfecta i el dia a dia és molt fàcil. Valoro el gran vestidor que tinc, que és únic i diferent, i no entraré a valorar el que passa en altres vestidors.

La setmana que ve, sense partit entre setmana. Estem acostumants a jugar cada 3 o 4 dies i no ens ha anat malament, segons diuen els números. A partir d'aquí jo prefereixo tenir més dies per preparar el partit. Està bé de tant en tant tenir una setmana sencera. Després veurem si els resultats acompanyen.

Què es pot aprendre del Rayo? Sempre es pot aprendre de qualsevol equip. El que m'agrada del Rayo des que Paco Jémez n'és l'entrenador és l'amor pel futbol d'atac i les ganes de tenir el joc controlat sempre al camp contrari. M'identifico molt amb els entrenadors que tenen un perfil ofensiu. I això que Paco, de jugador, era un central a l'antiga.

Possessió? El joc de possessió és clau en la idea i en el plantejament que tenim com a equip i com a club. Això no vol dir que en un moment donat al camp del Rayo puguis tenir menys possessió. Em preocupa zero tenir menys possessió si després acabem guanyant el partit. Em preocuparia anar perdent la possessió a tots els partits. La possessió és un mitjà per aconseguir un fi, que és guanyar els partits.

Mèrits? El que fa a Paco Jémez, té molt de mèrit. M'encanta, és digne de lloança que es relacioni el Rayo amb un equip de futbol elaborat i ofensiu. Abans el Rayo, amb perdó, se'l relacionava amb un futbol més primari.

El Barça és ara mateix invulnerable? No tinc la sensació que siguem un equip invulnerable. Sempre veig que el rival ens planteja problemes, cada vegada ens coneixen més i ens estudien més. El nivell dels tècnics espanyols és cada vegada més alt. Tant de bo tingués la sensació que som invulnerables.

Com definiries el joc diferent del Barça? El Barça té una identitat clara, això és una evidència, i juguen al mateix des de fa anys, amb matisos. Tenim una sèrie d'inputs comuns a totes les categories inferiors i a tots els equips. Ens fa sentir orgullosos i identifica el club.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut