Futbol

Luis Enrique: "El grup que ens ha tocat a la Champions és complicat i atractiu"

El tècnic ha valorat el sorteig europeu i ha comentat les qualitats del pròxim rival en la Lliga, el Màlaga, l'únic contra el qual el Barça no va poder marcar l'any passat

Actualitzat

Luis Enrique ha comparegut en roda de premsa després de l'entrenament de divendres del primer equip del FC Barcelona, previ al partit que dissabte l'enfrontarà al Màlaga al Camp Nou.

La actualitat li ha robat protagonisme al partit de Lliga i les primeres preguntes del periodistes s'han referit a la gala de la UEFA del dia abans, amb el sorteig de la Lliga de Campions i el premis concedits a diversos jugadors blaugrana. La primera impressió de l'entorn va ser que un grup amb el Bayer Leverkusen, el Roma i el BATE sembla assequible, però el tècnic no hi està d'acord.

"Són rivals difícils, i serà complicat, no pot ser d'una altra manera. Alguns equips ja els coneixem, i enfrontar-hi serà atractiu. No sé qui pot dir que són assequibles. No és el grup de la mort, però m'agrada perquè són equips coneguts i poden portar gent al Camp Nou. Ho veurem quan s'acostin els dies. Els nostres jugadors no s'ho poden prendre a broma, perquè tenen un repte que no ha assolit ningú: repetir aquest títol. I personalment, per a mi serà especial tornar a Roma: hi vaig ser només un any, però tinc el record d'una ciutat meravellós i de gent a qui aprecio."

Sobre els premis individuals aconseguits per Messi i Ter Stegen, Luis Enrique pensa que "cal valorar-los en positiu. Són fruit del treball de cada dia, de ser el millor en el següent entrenament, en el següent partit... És aleshores que els altres et valoren. Aquests jugadors son intel·ligents i saben que guanyar et dona accés a guanyar més coses la següent temporada".

Ja centrat en el Màlaga, l'entrenador ha recordat que és l'únic equip contra el qual el Barça no va poder marcar cap gol la temporada passada. "Ens ajuda molt veure que ens van aturar dues vegades l'any passat. Ara els coneixem millor, és el mateix entrenador, tot i que han tingut moltes baixes i altes. Conec Javi Gracia molt bé: vam coincidir a la selecció i ens hem enfrontat com a entrenadors a Primera i a Segona. Ell és el guia de l'equip. Així que espero un repte atractiu. Veurem si podem donar més de nosaltres mateixos que l'any passat".

Seguidament, el tècnic s'ha referit a diversos jugadors. Veu Busquets i Neymar preparats per jugar, encara que no sigui al 100% o un partit sencer. "El fet és que ara tampoc hi ha ningú que estigui al 100%, i si ho estigués, seria perillós.

El cas de Neymar li sembla especial: "És un jugador especial, perquè és lleuger, pesa poc i es recupera ràpid. Sempre dóna els millors resultats en les proves físiques. Demà podria jugar, però una altre jugador amb un físic diferent estaria totalment descartat".

També ha tingut paraules per a la versatilitat de Sergi Roberto i la seva nova posició de lateral: "Quan jugues en una posició ja es difícil fer-ho bé, imagina-t'ho amb moltes. Ell és principalment un mig, però sempre dón un nivell alt com a interior, pivot, a la banda... S'adapta a les necessitats de l'equip i és un comodí pefecte per a mi. Ha de millorar en totes les posicions, però està capacitat i estic segur que ho farà".

Amb això, Luis Enrique s'ha reforçat en la idea que no li calen reforços: "Sempre valorem el mercat, el jugadors que hi ha, els preus... I sempre estem oberts a qualsevol possibilitat que ens faci més forts, però ara no és el cas. Estem perfectament".

Finalment, l'asturià ha acceptat una pregunta sobre el mal resultat del Reial Madrid en la primera jornada: "Em vaig alegrar molt pel resultat de l'Sporting, i hagués preferit una victòria; però pretenem trobar diferència entre el Barça i el Madrid després de la primera jornada, doncs bona nit i tapa't!"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut