Futbol

Luis Enrique avança que Xavi serà titular contra el Dépor i que Vermaelen podria tenir els primers minuts

El tècnic només pensa en les properes finals, però no ha pogut evitar de fer un cert balanç: "No sé si les coses bones pesaran més que les dolentes"

Actualitzat

Luis Enrique ha comparegut en roda de premsa després de l'entrenament del primer equip del FC Barcelona previ a l'últim compromís de Lliga, dissabte contra el Deportivo de la Corunya. El tècnic ha parlat principalment sobre l'adéu de Xavi Hernández i ha confirmat que serà titular. I no només això: a diferència de l'hermetisme amb què ha portat la preparació de tots els partits de la temporada, amb el títol a la butxaca s'ha mostrat més relaxat i ha avançat que el partit pot servir per donar minuts a jugadors que hi han participat poc, i que fins i tot Vermaelen podria jugar.

Una de les qüestions clau de cara al partit és com afrontar la preparació quan se sap que en aquesta competició ja es té tota la feina feta. "De la manera més professional possible," ha replicat el tècnic. "Pensant que hi ha una festa després, però que abans, coneixent-nos, ho voldrem fer bé. A més, ens ha de servir de cara a les finals que ens esperen. Estarem a un bon nivell."

A Luis Enrique, fidel al seu tarannà pragmàtic, tant li fa que la final de Berlín quedi molt lluny i pugui fer perdre el ritme competitiu als jugadors: "Puc canviar les dates? Oi que no? Doncs les dates bones són les que hi ha. En un club d'aquesta categoria no pots pensar en això. Es tracta d'acabar la temporada de manera excel·lent, i no dubto que el nivell de preparació serà l'adequat".

Com que Xavi va confirmar dijous que se'n va, la majoria de preguntes dels periodistes s'han centrat en la figura del migcampista.

"En Xavi ha pres una decisió basada en el que sent i en el que és just per a ell, i és una decisió que per desgràcia passa sempre quan arribes a una edat. Ja sabem tot el que ha significat per al Barça, i el que significarà. Per a mi ha estat bonic compartir-ho amb ell".

Luis Enrique admet que no ha donat a Xavi el protagonisme a què està acostumat, i ho ha justificat: "Jo faig les alineacions conforme al que és millor per a l'equip. Esclar que si tingués 25 anys potser hauria jugat més, però encara té coses per oferir i ho ha fet. El rol que ha tingut és el que jo he vist convenient. Són situacions normals i lògiques per a tot futbolista conforme van fent anys".

I ho ha rematat amb una curiosa visió del futur del capità blaugrana: " Ara viurà la crua realitat. Estava acostumat a enviar una pilota i que li tornessin també una pilota. Ara, quan ho faci, potser li tornaran una síndria o un meló. El que es trobarà és una experiència diferent de la del Barça, que és un lloc inigualable, però que serà bonica per a ell i la família. I tothom sap que tornarà al club i que serà important una altra vegada, perquè és història del Barça".

De moment, Luis Enrique s'ha negat a parlar del seu futur i de la planificació de la temporada que ve. "No comento", ha tallat. "Tinc un lliga i dos finals per fer. No s'ha fet cap planificació tècnica encara per a l'any que ve. Jo m'he de centrar en el que puc controlar: els tres partits que queden. Després hi ha eleccions, i no passa res, es pot conviure amb això. I, en tot cas, en la planificació s'hi pot pensar un altre dia". Fins i tot s'ha negat en rodó a valorar la possible continuïtat de Dani Alves.

Finalment, l'entrenador no ha pogut evitar de fer una mica de balanç de la temporada: "No m'esperava aquest tram final perquè no em marco objectiu. L'objectiu era treballar bé i anar guanyant. Des de l'inici de temporada he vist que tenia un vestidor especial. Ho sabia perquè l'havia compartit amb algun jugador. I la qualitat humana de la gent ja la coneixia. He vist unitat i els que han arribat han sumat."

Això sí, no ha pogut evitar un retret a l'hora de parlar de la feina del dia a dia i de la pressió del càrrec, especialment ara que s'afalaga el preparador físic, Rafel Pol: "Són els mateixos col·laboradors que es va criticar al començament de temporada injustament. Fa temps que estan amb mi, estan ben preparats, tenen capacitat de treball i és un plaer tenir-los". I per damunt de tot hi ha la responsabilitat de l'entrenador: "Com a entrenador, hi ha molta pressió, i en el meu cas també pot ser autoimposada, i cada any pesa, és intens".

Dit això, un tancament enigmàtic: "Encara no sé si les coses bones pesaran més que les dolentes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut