Futbol

Luis Enrique: "A la final de la Copa del Rei l'important és que hi pugui anar molta gent"

El tècnic blaugrana ha dit que si el Reial Madrid s'ofereix o es nega a cedir el Bernabéu no és un afer de la seva competència

Actualitzat

Luis Enrique ha fet, aquest divendres, la roda de premsa prèvia al partit de Lliga d'aquest dissabte (16.15) al camp de l'Alabès, que és precisament el mateix rival que els blaugranes tindran en la final de la Copa del Rei. Això ha fet que les preguntes que ha hagut de respondre es convertissin en una barreja de consideracions al voltant dels dos tornejos.

L'entrenador no ha revelat les seves preferències sobre l'escenari de la final, si bé ha subratllat que "és clau" que, en aquest partit, hi pugui assistir "molta gent". Luis Enrique també ha volgut deixar clar que li provoca "zero morbo" tot allò referent a la seu del partit, després que Reial Madrid i Athletic de Bilbao hagin confirmat que no cediran els seus respectius estadis. "Des que sóc aquí hem viscut les dues situacions: la de jugar al Camp Nou, que ens va encantar, i la de jugar al Vicente Calderón, que també em va encantar. Que pugui anar-hi molta gent és la clau", ha afirmat.

L'asturià no ha volgut entrar en polèmiques quan li han preguntat si entén la decisió del Reial Madrid de no oferir el Santiago Bernabéu per celebrar la final: "A mi, això, no m'interessa. Entenc la postura de cada club i ja està. És una qüestió que m'és totalment indiferent", ha acabat.

"No està malament que siguis capaç de guanyar quan no jugues bé"

​​Pel que fa a la situació general de l'equip, Luis Enrique ha reconegut que "no està malament" ser capaç de resoldre els partits "quan no jugues bé", encara que ha matisat que l'objectiu és fer-ho jugant bé.

"El nostre objectiu no és guanyar els partits en què es juga malament, que són pocs durant l'any. Som conscients que tenim moltes més opcions de guanyar els partits si juguem bé", ha assenyalat.

Després d'haver encadenat alguns partits amb dubtes en el joc, Luis Enrique ha demanat prudència a l'entorn: "Al llarg de la temporada hi ha diferents tipus de partits i als equips no se'ls ha de valorar per un o dos, sinó per la temporada."

Sobre el rendiment de la plantilla, el tècnic blaugrana ha tornat a recordar l'atapeït calendari que ha afrontat al llarg de les últimes setmanes i ha admès que, "com més dies de descans es puguin acumular, millor" per als seus jugadors. Aquí ha fet broma: "Fins i tot jo estic cansat de donar rodes de premsa cada dos dies!"

Ha elogiat la trajectòria de l'Alabès. "És un equip perillós amb un molt bon joc llarg, amb unes bones bandes, amb un bon centre del camp. La sorpresa del Camp Nou -on el conjunt basc va vèncer per 1 a 2- ja no és tan sorpresa. I acumulen els últims 16 partits sense conèixer la derrota. Serà complicat i difícil", ha insistit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut