Futbol internacional

L'Steaua de Bucarest canvia el nom per un litigi amb el Ministeri de Defensa de Romania

L'Steaua va ser fundat pel Ministeri de Defensa com a equip de l'exèrcit, i ara vol l'escut i el nom per a la creació d'un altre club
Joan Caubet
Escut amb el nom original del club romanès (Reuters)

Escut amb el nom original del club romanès (Reuters)

L'Steaua de Bucarest, el club amb més prestigi de Romania, amb 26 títols de lliga i una Copa d'Europa, la que va guanyar a Sevilla contra el Barça, canvia el seu nom pel de FCSB. Ho ha confirmat el seu propietari, Giga Becali, després d'un litigi amb el seu fundador, el Ministeri de Defensa. 

L'Steaua es va fundar l'any 1947 sota el règim comunista i era el club de futbol de l'exèrcit romanès. L'any 2015 ja va perdre el dret a disputar els seus partits als seu estadi tradicional de Genchea, el barri d'origen del club. El Ministeri de Defensa va anunciar a finals de l'any passat la creació d'un equip de futbol, amb el nom i l'escut del Steaua, que començarà a la quarta divisió i amb Marius Lacatus, exjugador internacional romanès, com a entrenador.

Becali va veure com, al desembre, el Tribunal d'Apel·lació de Bucarest li treia els drets d'utilitzar el nom original al seu club. Tot i així, el propietari ha destacat que "aquells que ho desitgin poden continuar cridant-nos 'Steaua', però el nom és FCSB".