Bàsquet

L'Spar Citylift evita la sorpresa i jugarà la final de Copa en haver superat el combatiu Lacturale Araski (71-78)

L'equip basc ha dominat la primera part i ha tingut opcions fins al final, però el poder a la pintura de les gironines ha decidit la semifinal i aquest diumenge es jugaran el títol contra el Perfumerías Avenida (Esport3, 20.20)

Actualitzat

El Lacturale Araski ha posat les coses molt difícils a l'Spar Citylift en la primera semifinal de la Copa de la Reina, que se celebra aquest cap de setmana a Girona. Les amfitriones, però, se n'han sortit i jugaran la final aquest diumenge (en directe per Esport3, 20.20), després d'un partit molt emocionant (71-78) que ha tingut l'equip vitorià com a dominador pràcticament tota la primera part (37-34) i, sobretot, una gran estrella en la seva base, Silva, que ha acabat amb 25 punts jugant mig coixa a causa d'una lesió muscular en un peu.

L'Uni Girona ha tingut problemes des del principi amb el baix encert en el llançament de camp, però ha pogut sobreviure gràcies al poder rebotejador de Spanou, Ibekwe, Alminaite i, principlament, Coulibaly (13 punts i 17 rebots), que han permès moltes segones i terceres jugades. La pivot francomaliana ha aparegut en el tercer quart i ha estat l'artífex de la remuntada, juntament amb la base Rosó Buch, que ha acceptat la responsabilitat de llançar i encertar en moments importants.

L'Uni ha començat l'últim tram amb un avantatge màxim de deu punts, però l'Araski ha decidit per coratge que no es volia rendir, i ha remuntat fins a empatar a poc més de dos minuts (64-64). En aquest moment ha aparegut la veterana Noemí Jordana, amb un triple providencial (66-69). Aquests últims dos minuts s'han fet molt llargs per a les catalanes, que han hagut d'anar a la línia de tirs lliures una vegada i una altra a causa de la pressió de les rivals. Per sort, han estat més encertades en aquesta faceta, especialment Leonor Rodríguez, i han pogut ampliar la victòria fins a uns set punts (71-78) que, potser, són exagerats per als grans mèrits que ha fet l'Araski.

L'Spar Citylift es trobarà en la final el Perfumerías Avenida. L'equip salmantí, que sempre es troba entre els favorits quan competeix, s'ha desfet del Lointek Gernika per un contundent 48-72 en la segona semifinal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut