Futbol

L'RFEF anuncia la suspensió de totes les competicions de futbol a partir del 16 de maig

Amb aquesta decisió perillen la dues últimes jornades de Lliga i la final de la Copa del Rei

Oriol LlachActualitzat

El pols entre la Federació de Futbol (RFEF) i el govern d'Espanya continua. Ángel María Villar s'ha reunit amb la junta directiva de la Federació i han decidit per unanimitat aturar totes les competicions del futbol espanyol.

En el seu comunicat figura una llarga llista dels motius que han portat a prendre una decisió tan dràstica:

-Disconformitat amb la llei que regularà la venda centralitzada dels drets audiovisuals de les competicions del futbol professional. En aquest cas se suma a les queixes de l'AFE, l'Associació de Futbolistes, que justament ja havia amenaçat d'anar a la vaga.

-El repartiment injust dels beneficis de procedents de les quinieles.

-Una llei d'emprenedors molt exigent que obliga a regularitzar amb un contracte els col·laboradors dels clubs de futbol aficionat, que amb prou feines sobreviuen amb els minsos pressupostos de què disposen.

-Les excessives inspeccions d'Hisenda que han tingut els últims mesos els clubs de futbol amateur, fet que ha provocat una onada de dimissions en cadena d'equips directius que han deixat orfes molts dels equips més modestos.

-L'exigència del pagament immediat dels deutes que els clubs aficionats tenen amb el Consell Superior de l'Esport (CSD).

-Les reiterades intervencions del mateix CSD en les competències que són de l'RFEF, fet que ha motivat que la FIFA presentés una queixa formal al govern d'Espanya.

Aquesta plantada de l'RFEF deixa fora de joc les dues últimes jornades d'una de les lligues de futbol professional més importants de tot el món i la final de la Copa del Rei que havien de disputar Barça i Athletic Club el 30 de maig. Ara, la pilota passa al terreny del Ministeri de Cultura i l'Esport de José Ignacio Wert, a qui la comunitat del món de l'esport ja està exigint una immediata reacció per trobar una sortida a aquest conflicte que acaba d'esclatar

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut