Espanyol

L'RCD Espanyol perdona un València que no afluixa (0-2)

Tot i un bon primer temps amb un sensacional Sergio García, els de Quique claudiquen davant l'ofici dels de Marcelino: Kondogbia i Mina, autors dels gols

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol ha perdut a casa davant el segon classificat, el València, que continua invicte i darrera del líder, el FC Barcelona (0-2). Sergio García es queixava de jugar estonetes i ha passat a fer jugar una estona l'Espanyol. El del Bon Pastor ha activat els seus companys, que al primer temps han posat contra les cordes un València imbatut. Amb Guedes, Soler i Zaza a la banqueta, els de Marcelino només han intimidat els periquitos en el primer quart d'hora.

L'Espanyol, en canvi, ha estat pur voltatge, i no s'ha ressentit de la lesió de Baptistao al quart d'hora. Els de Quique han pressionat molt bé i han disposat de moltes ocasions per encendre l'RCDE Stadium, però els ha faltat la rematada. Les opcions més clares, de David López als 29 minuts, després de trencar el forda de joc, que ha tingut una gran resposta de Neto; una altra de Sergio García, molt incisiu, que no ha trobat la xarxa; i, les més clares, després de diversos luxes de Jurado, han acabat al pal. Primer, Gerard Moreno no ha tingut premi al generós esforç de sempre als 35 minuts: ha fet un control orientat amb el pit i el seu xut creuat ha estat repel·lit per la base del pal. I, en el minut 40, segona fusta maleïda. A Sergi Darder només li ha mancat una miqueta més de rosca per poder cantar el seu primer gol amb l'Espanyol, amb un bon xut des de la frontal.

Al retorn dels vestidors, els de Quique tenien assumit que necessitarien marcar aviat per evitar el peatge físic. Naldo, que avui era titular per Hermoso, ha rematat alt un còrner i després Piatti i Gerard Moreno han mirat d'obrir escletxa amb combinacions incisives. Una bona acció de Darder ha acabat amb Sergio García encarant Neto, però el porter ha estat rapidísim per avortar una nova acció de gol. Marcelino començava a posar-se nerviós i ha fet entrar Guedes abans que Hernández Hernández l'expulsés per protestar. Però, després de dos nous intents de Gerard, fins i tot sense angle, ha arribat el cop mortal del València. En el minut 66, Kondogbia ha aprofitat un mal refús d'Aarón per fer un sensacional xut de rosca amb l'esquerra, fora de l'abast de Pau (0-1).

La patacada ha fos l'Espanyol, tot i l'entrada d'Hernán Perez per Piatti. En el 70, Pau ha salvat amb una mà providencial davant Rodrigo. I en el 82, la sentència: Víctor Sánchez ha comès un error infantil volent enviar amb el pit una pilota a Pau, en una acció que s'ha convertit en una assistència d'or a Santi Mina (0-2). Mal dia per als 50 partits de Quique, que es tanquen amb un balanç de 18 victòries, 15 empats i 17 derrotes. El València, en canvi, bat registres històrics. Imbatut a la jornada 12, amb vuit victòries i tres empats, i a quatre punts del Barça.