Gerard Moreno, el pitxitxi de l'Espanyol (EFE)
Espanyol

L'RCD Espanyol busca continuar sumant davant d'un Vila-real en hores baixes

Granero és la principal novetat en la convocatòria d'un equip blanc-i-blau que necessita punts. La victòria de l'Alabès ha fet que els bascos superin l'Espanyol en la classificació, on ara són cinquens per la cua

Actualitzat

L'Espanyol, amb tots els jugadors disponibles, rep aquest diumenge (18.30 hores) el Vila-real a l'RCDE Stadium, amb l'objectiu de millorar les sensacions de l'empat contra el Celta i de créixer en la classificació, ja que es troba a vuit punts de la zona de descens i a deu dels llocs europeus.

El conjunt català no encén les alarmes, però és conscient que ha de trobar una bona dinàmica de resultats si vol mirar amb optimisme a la zona alta de la classificació. L'última victòria de l'Espanyol va ser a principi de gener, contra el Màlaga. Des d'aleshores no ha passat dels empats. I és que els pericos arriben a aquesta jornada després d'haver signat un 2-2 amb el Celta a Balaídos. Va ser un partit que, més enllà del resultat, no va deixar satisfets els futbolistes blanc-i-blaus. Des del vestidor són conscients que la seva versió ha de millorar, i els jugadors i el cos tècnic han fet autocrítica.

D'una altra banda, el davanter Gerard Moreno és el jugador a seguir a l'Espanyol. El català està en ratxa i va arribar, el cap de setmana passat, als deu gols a la Lliga. També n'ha fet tres a la Copa del Rei. És el futbolista més determinant i ara té posat el punt de mira en el seu exequip.

L'entrenador, Quique Sánchez Flores, recupera el migcampista Esteban Granero, l'única novetat a la llista de convocats. D'una altra banda, cauen dels plans del preparador madrileny el migcampista Marc Roca i el central Mario Hermoso. Oscar Melendo i Sergio Sánchez segueixen fora.

Com a curiositat, hi ha tres futbolistes en cada equip que van vestir la samarreta del seu rival. És el cas de Diego López, Gerard Moreno i Leo Baptistao, que van jugar al Vila-real abans d'arribar a l'Espanyol, i de Javi Fuego, Víctor Ruiz i Álvaro González, que van fer el camí invers.

Per la seva banda, el Vila-real arriba al partit en el seu pitjor moment de la temporada en acumular tres derrotes seguides després de perdre en Lliga contra el Betis i l'Alabès i l'Olympique de Lió a la Lliga Europa, cosa que ha acostat els seus perseguidors per les places europees i ha complicat la seva classificació per als vuitens de la Lliga Europa. A més, el partit europeu de dijous marcarà el xoc d'aquest diumenge, ja que el tècnic Javier Calleja medita donar descans a diversos dels seus jugadors habituals.

Anar al contingut