Olimpisme

Los Angeles, Budapest i París comencen la llarga cursa per acollir els Jocs Olímpics del 2024

Les tres ciutats han presentat a Doha les grans línies dels seus projectes per convertir-se en seus dels Jocs Olímpics l'any 2024, el primer pas d'un llarg camí

Actualitzat

Aquest dimarts ha començat a Doha la cursa per als Jocs Olímpics del 2024, amb la presentació de les tres candidatures oficials a ser la seu de la competició, les ciutats de Los Angeles, Budapest i París. Un llarg camí que només una de les tres culminarà amb èxit el 13 de setembre del 2017 a Lima, on s'escollirà la successora de Tòquio, seu dels Jocs Olímpics del 2020.

Los Angeles ha destacat com a punts forts la proximitat de les seus centrals d'empreses com Instagram i Google, el reclam turístic de les seves platges i Hollywood, i les infraestructures necessàries per a l'esdeveniment. Els representants nord-americans, entre ells l'atleta Allyson Felix, han demanat als electors del COI "no dubtar" tot i la victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials dels EUA. L'alcalde de la ciutat, Eric Garcetti, ha afirmat que "els Jocs tenen a  veure amb l'esport, no amb la política".

Budapest ha presentat com a principals actius de la seva candidatura la solvència econòmica d'Hongria, la seguretat i la proximitat dels estadis, amb un temps de trasllat entre un i altre de només 12 minuts. A més, a la capital hongaresa només li caldria construir tres instal·lacions noves de cara al 2024.

París ha jugat les cartes de la història i la sostenibilitat. El 2024 farà 100 cents anys dels últims Jocs Olímpics de París (els primers van ser el 1900). La ciutat francesa s'ha presentat com un motor per impulsar la lluita contra el canvi climàtic, i ha assegurat que els Jocs serien "l'accelerador" del procés. L'alcaldessa, Anne Hidalgo, nascuda a Espanya, també ha presentat la multiculturalitat de la capital gal·la com un avantatge a favor seu. I ha presumit que el 95% de les seus olímpiques ja estan acabades.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut