Ral·li Dakar

L'organització del Dakar sanciona Marc Coma amb 22 minuts de penalització per un excés de velocitat

Marc Coma podria haver dit adéu al Dakar. El pilot català i actual campió del ral·li ha estat sancionat per l'organització amb 22 minuts de penalització per un suposat excés de velocitat comès dissabte durant l'especial de la primera etapa. En conseqüència, el d'Avià ha caigut fins a la 14a posició de la classificació general malgrat que aquest diumenge ha finalitzat segon, just per darrere del francès David Frétigné. En quads, Joan Manuel González "Pedregà" s'ha situat líder en acabar segon en l'etapa d'aquest diumenge. En cotxes, Nani Roma ha tingut un accident i, malgrat que ha pogut reprendre la cursa, ha baixat fins a la vuitena plaça de la general.

Actualitzat
Les 450 cc marquen territori

Coma ha estat sancionat amb 22 minuts de penalització per un excés de velocitat durant la primera etapa. El pilot català circulava a 136 quilòmetres per hora en una zona de control limitada a 90. Abans de la notificació dels responsables del Dakar respecte a la sanció de Marc Coma, la segona etapa del ral·li ha estat marcada per una altra bona actuació de les motos més modestes. David Frétigné, a bord d'una 450 cc, ha donat la sorpresa i ha sortit vencedor de la jornada. El pilot francès de Yamaha s'ha imposat clarament en els 626 quilòmetres de recorregut entre Córdoba i La Rioja, seguit, en segona posició, per David Casteu, que continua com a líder. Marc Coma i Cyril Despres han estat tercer i quart a 1.08 i 2.50 minuts, respectivament.

En la general de motos, Casteu es manté líder amb molt més coixí sobre el segon, que, ara, és Cyril Despres a 2.10. Frétigné ocupa el tercer lloc a 2.10, mentre que Jordi Viladoms és cinquè a més de vuit minuts.

Ensurt per a Roma, liderat per a Al-Attiyah

Nani Roma ha protagonitzat l'ensurt de la jornada. El pilot català, que obria pistes en acabar líder la primera etapa, ha tingut un accident en el segon quilòmetre de l'especial d'aquest diumenge. El seu BMW ha fet dues voltes de campana i ha anat a parar a un barranc. Afortunadament per a ell, Roma ha pogut reprendre la carrera cedint només 15 minuts i ha baixat fins a la vuitena plaça a 11 minuts i 44 segons del nou líder, el qatarià Nasser Saleh al-Attiyah. El pilot de Wolkswagen encapçala la classificació general després de guanyar l'etapa amb 1 minut i 8 segons d'avantatge sobre el francès Guerlain Chicherit. El madrileny Carlos Sainz ha acabat quart i és segon de la classificació a 1 minut i 19 segons del seu company d'equip.

Pedregà mana en quads


Joan Manuel González "Pedregà" s'ha col·locat líder del Dakar en la categoria de quads després de ser segon en l'etapa d'aquest diumenge entre Córdoba i La Rioja. El pilot català ha estat segon en la jornada a 2.06 minuts del vencedor, el francès Hubert Deltrieu. El txec Josef Maxacek, guanyador de les dues últimes edicions del Dakar, ha viscut un dia nefast en cedir més de 42 minuts. Pedregà, doncs, és ara líder amb 2.37 d'avantatge sobre Alejandro Patronelli.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut