Futbol

L'organització de l'Eurocopa del 2020 canviarà i l'acolliran diverses ciutats del continent

La UEFA ha presentat un canvi important que afectarà l'organització de l'Eurocopa. La pròxima edició, la del 2016, se celebrarà a França, però la següent, la del 2020, en comptes de fer-se en un o dos països concrets, l'acollirà diverses ciutats del continent. Ja s'hi han presentat algunes candidates.

Actualitzat
La UEFA ha presentat un canvi important que afectarà l'organització de l'Eurocopa. La pròxima edició, la del 2016, se celebrarà a França, però la següent, la del 2020, en comptes de fer-se en un o dos països concrets, l'acollirà diverses ciutats del continent. Ja s'han presentat algunes candidates.

La Federació anglesa s'ha mogut de pressa i ja ha ofert Wembley per acollir la final. També podria ser a Istanbul o a Brussel·les. El projecte inicial, aprovat ahir per la UEFA, parla d'una Eurocopa repartida per tot Europa.
Encara s'ha de definir en quants països i en quantes ciutats, en principi, entre 12 i 13. Perquè Barcelona, amb el Camp Nou i Cornellà-el Prat, hi tingui cabuda s'hauria d'obrir la porta a altres ciutats a banda de les grans capitals continentals.

L'Eurocopa 2020 té molt de fórmula anticrisi. D'infraestructures com ara estadis, hotels i aeroports, ja n'hi ha a les grans capitals. No hi està d'acord Turquia, que volia organitzar la competició íntegrament al seu país.
Qui vulgui sumar-se a l'Eurocopa global podrà fer-ho a partir del març que ve. La decisió de tot plegat, la primavera del 2014.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut