Motociclisme

Lorenzo vola a Laguna Seca i s'emporta la "pole position" del GP dels Estats Units

Jorge Lorenzo ha confirmat les bones sensacions mostrades en els últims entrenaments lliures en la sessió oficial de qualificació del Gran Premi dels Estats Units de motociclisme. El pilot mallorquí ha fet la "pole position", la cinquena consecutiva de la temporada, al complicat circuit de Laguna Seca amb una última volta estratosfèrica, i ha estat capaç de superar Casey Stoner en un duel molt igualat. L'australià s'ha hagut de conformar amb la segona posició al davant d'Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa, que sortirà des de la quarta plaça de la graella. Valentino Rossi ha acusat els seus problemes físics i ha acabat sisè.

Actualitzat
Jorge Lorenzo ha aconseguit la "pole position" a Laguna Seca, un circuit on encara no ha aconseguit la victòria. Aquesta és la cinquena consecutiva del mallorquí aquesta temporada i la número 40 en el seu palmarès. Lorenzo, que ja havia estat el més ràpid en els últims lliures, ha completat una última volta perfecta ja amb el temps exhaurit. Ha lluitat durant tot l'entrenament amb Casey Stoner -tots dos s'han alternat al capdavant de la classificació en una lluita aferrissada- i en la part final s'ha tret de la màniga una volta molt estratosfèrica en què li ha tret gairebé dues dècimes de segon al corredor australià, un especialista en aquest traçat.

La tercera plaça ha estat per a un sorprenent Andrea Dovizioso, seguit de Dani Pedrosa i Ben Spies. El pilot català només ha pogut ser quart i a gairebé set dècimes de Lorenzo. Tanca aquesta segona línia de la graella Valentino Rossi, que tot i els esforços sempre ha anat al darrere dels pilots capdavanters. El seu temps s'ha quedat a més de set dècimes de Lorenzo, que juntament amb Stoner i Dani Pedrosa, sempre amb el permís de Dovizioso, són els aspirants a la victòria en la cursa de diumenge. 

Hector Barberà s'ha classificat a la desena plaça i Aleix Espargaró a la tretzena, davant Bautista i Kallio, que ha caigut al famós revolt del Llevataps.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut