Motociclisme

Lorenzo s'exhibeix al quart de litre en imposar-se en un duel disputadíssim a Bautista i Dovizioso

Les deu últimes voltes de la cursa de 250 cc han estat espectaculars: avançaments triples en paral·lel, atacs constants, interiors impossibles i emoció al límit. Lorenzo, Dovizioso i Bautista -tres campions del món- han protagonitzat un final de cursa sublim que s'ha acabat amb la victòria del mallorquí. El d'Aprilia semblava tenir problemes però finalment s'ha imposat amb una lliçó mestra de pilotatge i gosadia. Segon ha acabat Dovizioso i tercer, Bautista.

Actualitzat

La lluita frec a frec que han mantingut Lorenzo, Dovizioso i Bautista en l'últim tram del Gran Premi de Jerez és per recordar. Els tres campions han ofert un espectacle en majúscules, protagonitzant un final de cursa brutal. L'italià ha tirat amb força des de l'inici, col·locant-se primer des de les primeres voltes. El seguien Barberá i Lorenzo. L'actual campió, que havia arrasat en els entrenaments, semblava tenir problemes perquè de seguida s'ha anat quedant enrere. Un rapidíssim Bautista ha remuntat fins a atrapar el grup capdavanter i, aleshores, la carrera ha quedat del tot oberta.

El grup ha corregut junt, sense gaires novetats a excepció d'un Lorenzo a qui li costava seguir el ritme. Barberá ha caigut a 10 voltes per al final i a partir d'aquest moment, la lluita ha estat sense treva. Dovizioso, Bautista i Lorenzo han començat a avançar-se sense miraments, temeràriament, plens de valentia, amb ambició i sense renunciar a res. Jerez rugia i és que aquestes voltes han estat per emmarcar. A tres voltes, però, Lorenzo ha deixat enrere els dubtes i ha exprimit la seva Aprilia al màxim. Això li ha servit per agafar una mica d'avantatge i imposar-se amb certa comoditat. Bautista s'ha tret l'espina de l'abandonament de Qatar i ha acabat segon per davant de Dovizioso.

L'aspiració decideix els 125

Els mateixos pilots de 125 cc que van ocupar el podi a Qatar s'han repartit les tres primeres places de Jerez però amb un ordre diferent. En un final disputadíssim, Gabor Talmacsi ha superat Lukas Pesek sobre la línia de meta beneficiat per l'aspiració, mentre que Faubel ha estat tercer. La sorpresa agradable de la jornada, però, ha estat Pol Espargaró, que ha acabat quart després de protagonitzar una cursa plena de coratge i ambició.

Pesek, malgrat tenir l'oportunitat de superar Talmacsi sobretot quan aquest s'ha colat a l'entrada d'un revolt, s'ha mantingut en segona posició fins que, a poc per al final, ha avançat l'hongarès amb un interior d'infart. Només superar-lo, Pesek li ha tret una distància que semblava definitiva però el txec ha traçat malament la sortida de l'últim revolt i ha perdut temps quan la seva moto es passejava sobre el piano. Això ho ha aprofitat Talmacsi per agafar l'aspiració i guanyar sobre la mateixa línia de meta. Més enrere ha arribat Faubel, tercer.

Cal descatar l'actuació del petit dels Espargaró, Pol, que ha aconseguit una més que meritòria quarta plaça. El benjamí de la categoria ha sortit espectacularment i ha lluitat de valent i, afavorit per la caiguda de Koyama, ha arribat amb opcions a les darreres curses. No content amb la seva actuació, Espargaró s'ha omplert d'atreviment fins a escalar a la quarta plaça. La nota negativa ha estat Mattia Pasini. L'italià, que tenia la "pole", ha tingut problemes en la volta de reconeixement i ha hagut de sortir últim. Després ha caigut quan intentava escalar posicions i s'ha hagut de retirar per segona setmana consecutiva.     

Anar al contingut