Motociclisme

Lorenzo no es rendeix i domina els primers entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia

Valentino Rossi té a tocar dels dits el seu novè campionat del món. L'italià en té prou d'acabar quart, diumenge, en la penúltima prova de la temporada, el Gran Premi de Malàisia, al marge del que faci Jorge Lorenzo. Però el mallorquí no està disposat a posar les coses fàcils a "Il Dottore". De moment, en els primers entrenaments lliures Lorenzo ha estat el més ràpid per davant de Casey Stoner, Dani Pedrosa i Rossi, que s'ha hagut de conformar amb la quarta posició provisional. En 250 cc, Hiroshi Aoyama ha estat el més ràpid i en 125 cc, el millor temps ha estat per a Bradley Smith, Marc Márquez ha estat segon i Julián Simón, que ja presumeix de títol, ha acabat tercer.

Actualitzat
Aquest cap de setmana es disputa el penúltim Gran Premi de motociclisme. L'escenari, el circuit de Sepang, a Malàisia, i l'horari, a partir de les cinc de la matinada. Un circuit que pot veure proclamar-se campió del món Valentino Rossi per novena vegada. El títol serà seu si obté, com a mínim, una quarta plaça, situació que haurà d'evitar Jorge Lorenzo per tenir opcions al Mundial. I és que el mallorquí està a 38 punts de diferència d'"Il Dottore" a només dues curses del final del campionat.

De moment, aquest matí s'han disputat els primers entrenaments lliures en la categoria de Moto GP i Jorge Lorenzo ha estat el més ràpid per davant de Casey Stoner, Dani Pedrosa i Valentino Rossi, que només ha pogut ser quart. Després de la caiguda la setmana passada a Austràlia, el mallorquí ha volgut demostrar que no pensa rendir-se abans de temps i que està disposat a posar-li les coses difícils a l'italià. Per la seva banda, Toni Elías, que la temporada que ve correrà a la nova categoria de Moto 2, ha estat setè mentre que el quart dels pilots catalans, Aleix Espargaró, ha acabat dissetè.

En el dos i mig, el líder del Mundial, el japonès Hiroshi Aoyama, ha marcat el millor temps, demostrant que està a punt per deixar sentenciat el títol en el quart de litre. Aoyama li ha pres la "pole position" provisional al castellonenc Álex Debón en l'últim segon. Per la seva banda, els altres dos candidats al títol no s'han pogut classificar entre els quatre primers. Álvaro Bautista ha estat cinquè mentre que l'italià Marco Simoncelli només ha pogut ser desè.

I en els 125 cc, l'única categoria on el títol es va decidir la setmana passada al Japó, ja s'han disputat aquest matí els primers entrenaments lliures. El més ràpid ha estat el britànic Bradely Smith, seguit pel català Marc Márquez i pel flamant campió de la cilindrada petita, Julián Simón.

Anar al contingut