Jorge Lorenzo, una mica més a prop de Valentino Rossi (EFE)
Motor

Lorenzo guanya amb autoritat el Gran Premi de l'Aragó i s'acosta a 14 punts de Rossi en el mundial de MotoGP

Márquez ha caigut intentant remuntar i Pedrosa s'imposa a Rossi en el gran duel pel segon lloc

Actualitzat

Jorge Lorenzo ha fet un pas endavant en la persecució del lideratge de Valentino Rossi al Mundial de MotoGP en imposar-se amb molta autoritat en el Gran Premi de l'Aragó. L'italià ha estat tercer, darrere de Dani Pedrosa, i ara té 14 punts d'avantage quan en queden cent per decidir-se en el campionat.

Un del fets decisius de la cursa ha estat una nova caiguda de Marc Márquez, la cinquena de la temporada, entrada la tercera volta. El pilot de Cervera havia sortit des de la primera plaça de l'engraellat, però una arrencada excel·lent de Lorenzo l'ha deixat enrere i l'ha obligat a posar la Honda al límit per tal de remuntar, fins que una relliscada l'ha deixat fora de la cursa.

Amb Márquez fora de combat i un Andrea Iannone lesionat en una mà, Rossi, que s'ha vist en la sisena posició, no ha trobat gaire resistència per recuperar posicions.

Mentre Lorenzo marxava tot sol, el "Doctor" s'ha enganxat a la roda de Pedrosa, tot esperant una oportunitat per assaltar el segon lloc i reduir al mínim la pèrdua de punts respecte del seu company a Yamaha i rival pel campionat.

A partir d'aquest moment ha aparegut el millor Dani Pedrosa de la temporada, i el més valent que l'afició haurà vist en anys. El de Castellar ha tancat la porta en les primeres voltes de setge, però, quan Rossi ha intensificat l'atac, li ha respost amb l'orgull dels campions. Fins a sis avançaments s'han vist en les últimes quatre voltes, i Pedrosa els ha contraatacat tots recuperant la posició. Ha estat un dels duels de l'any, sense cap mena de dubte, i tots dos pilots s'ho han reconegut l'un a l'altre amb una gran abraçada quan han baixat de la moto.

Lluny de la lluita, Iannone ha estat quart i, Andrea Dovizzioso, cinquè. El següent català ha estat Aleix Espargaró, sisè. El seu germà Pol ha acabat novè; Maverick Viñales, onzè, i Toni Elias, vint-i-unè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut