Lorenzo ha guanyat el GP de la República Txeca (EFE)
Motociclisme

Lorenzo guanya a Brno i se situa líder del Mundial

Jorge Lorenzo suma la cinquena victòria de la temporada. Zarco ha fet història a Moto2 i amb la victòria d'avui suma 10 podis consecutius a la categoria. Antonelli ha estat el més viu i ha guanyat la seva primera cursa a Moto3.

Actualitzat

Cinquena victòria de la temporada de Jorge Lorenzo, al davant de Marc Márquez i Valentino Rossi. El mallorquí és el nou líder del mundial, empatat a punts amb el seu company Rossi. Des del mateix moment de la sortida Lorenzo s'ha col·locat líder, seguit d'Smith i Márquez.

A les primeres voltes, el campió de Cervera s'ha enganxat com una paparra al de Yamaha, però a partir del vuitè gir Lorenzo s'ha escapat i ha anat augmentant el seu avantatge. Al darrera Rossi ha superat Andrea Dovizioso, però no ha tingut opcions d'acostar-se al líder. Dani Pedrosa ha sortit infiltrat i ha fet una bona remuntada, ja que ha passat del desè lloc que ocupava a la primera volta fins al cinquè lloc que ha hagut de lluitar fins al final amb Dovizioso.

Lorenzo ha muntat neumàtics mitjos al davant i al darrera, mentre que Marc ha fet servir al darrera la goma dura. Aquesta elecció pensant en les voltes finals, no ha estat l'encertada, ja que als últims girs Jorge ja estava massa lluny. Lorenzo ha vençut, seguit de Márquez, Rossi, Ianone i Dani Pedrosa. Pol Espargaró ha acabat vuitè i Aleix onzè. Han abandonat per caiguda Maverick Viñales, Carl Crutchlow i Eugene Laverty, afortunadament sense cap conseqüència.

Zarco, 10 podis consecutius

Zarco ha fet història a Moto2 i amb la victòria d'avui suma 10 podis consecutius a la categoria, en el Gran Premi de la República Txeca. 

Tito Rabat ha fet una molt bona sortida i s'ha situat momentàniament en primera posició. Però Johan Zarko aviat ha liderat la cursa. Tres pilots catalans, Rabat, Rins i Márquez, han perseguit el francès però la cursa ha estat poc emocionant amb molts pocs avançamets a la davantera. Al final, victòria per a Zarko, la quarta de al temporada, que referma el liderat de la classificació general. Rabat i Rins han completat el podi. Àlex Màrquez, quart, ha aconseguit el millor resultat en la temporada del seu debut a Moto2.

Antonelli, guanya la seva primera cursa

Niccòlo Antonelli, que ja sortia des de la 'pole' s'ha imposat a la cursa de Moto3, la primera de la seva història com a pilot. 

Aquest ha estat un gran premi que ha començat d'una manera ben accidentada. La primera cursa, la de Moto3, ha estat interrompuda tot just començar. Ja a la primera volta hi ha hagut dos accidents. El més greu ha estat el segon. Al tercer revolt, caiguda múltiple i el que n'ha sortit més malparat ha estat Gabriel Rodrigo. L'hispano-argentí ha perdut el coneixement i ha estat evacuat a l'hospital on, fora de perill, li estan fent proves. 

Mitja hora més tard s'ha donat la sortida a una nova cursa reduïda a 12 voltes. Com és habitual a Moto3, mitja dontzena de pilots han estat lluitant per la victòria en una cursa molt igualada i intensa, amb molts avançaments. Al final, ha sorprès el resultat discret de les dues Leopard, la de Kent, el líder, que ha acabat setè, i la d'Efrén Vázquez, que ha estat quart. El més viu avui ha estat Nicolo Antonelli. Sortia des de la "pole" i ha acabat guanyat al davant de Bastianini i Binder.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut