Lorenzo està decidit a perseguir el lideratge de Rossi fins al final (Reuters)
Motor

Lorenzo fa la quarta "pole" de la temporada i estableix un nou rècord al circuit de Motegi

La jornada al Gran Premi del Japó s'ha viscut amb preocupació per un greu accident d'Alex de Angelis, a qui han hagut d'evacuar en helicòpter

Actualitzat

Jorge Lorenzo s'ha adjudicat la quarta "pole position" de la temporada en la Q2 del Gran Premi del Japó de MotoGP després d'un final molt disputat amb Valentino Rossi i Marc Márquez .

El pilot mallorquí ha fet un nou rècord del circuit de Motegi (1.43,790) en l'última volta i, malgrat que ha fet una errada en el primer parcial, quan el seu rival pel títol, Rossi, ocupava la primera plaça.

Així, en la primera línia de la formació de la cursa de diumenge s'espera una lluita aferrissada entre Lorenzo, Rossi i Márquez, amb els italians Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, més Dani Pedrosa, en la segona. Aleix Espargaró ha estat setè; Maverick Viñales, desè i Pol Espargaró, onzè. Toni Elias no ha superat la Q1 i sortirà des de l'última línia.

Preocupació per De Angelis

La qualificació s'ha disputat sense la participació d'Alex de Angelis, que ha tingut una greu caiguda i ha impactat contra una tanca de contenció durant la quarta i última tanda d'entrenaments lliures i que ha hagut de ser evacuat en helicòpter fins a l'hospital. En el moment del trasllat, el pilot de San Marino estava conscient, no li calia assistència respiratòria i podia moure alguns membres. Les primeres notícies, però, són preocupants: De Angelis s'hauria fracturat sis vèrteberes -cinc toràciques i una lumbar- i diverses costelles.

Zarco comença a celebrar el títol amb un primer lloc

Un Johann Zarco gens relaxat s'ha imposat en la qualificació de Moto2, com si volgués deixar clar el per què ja es pot considerar campió del món de la categoria. Ja en la cinquena volta, el francès ha marcat un millor temps (1.50,593) que és un nou rècord de volta ràpida del circuit, que tenia l'absent Tito Rabat des del passat any.

Entretant, el ritme inicial d'Àlex Rins no ha estat bo i, al final, s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició. A la primera fila de l'engraellat, Thomas Luthi i Jonas Folger seran els acompanyants de Zarco.

Després de Rins, els següents catalans classificats han estat Àxel Pons (8è), Àlex Márquez (15è), Ricard Cardús (17è), Èdgar Pons (24è) i Xavi Vierge (27è).

Primera "pole" per a Fenati

Romano Fenati la primera millor classificació de la seva carrera, i ho ha aconseguit tot i haver tingut una caiguda lleu. Al costat, en la primera línia quan comenci la cursa de Moto3, no tindrà Miguel Oliveira i Jorge Navarro, que han acabat segon i tercer, respectivament, però han rebut una sanció de tres posicions per "conducció temerària". Els seus llocs els ocuparan Niccolò Antonelli i Enea Bastianini, que havien acabat quart i cinquè.

El líder del mundial, Danny Kent, no ha estat molt encertat i ha tingut problemes tècnics imprevistos amb la seva Honda, i, tot i així, ha obtingut una bona sisena posició, just al davant de d'Isaac Viñales, que encapçalarà la tercera fila de l'engraellat. Pel que fa a Kent, però, també es veurà beneficiat per la sanció a Oliveira i Navarro.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut