Jorge Lorenzo. (Foto: EFE)

Lorenzo fa la "pole" amb un nou rècord al circuit de Phillip Island, on els pneumàtics han estat els protagonistes

El mallorquí Jorge Lorenzo ha passat com un coet pels entrenaments del Gran Premi d'Austràlia de MotoGP aquest dissabte i s'ha guanyat el dret a sortir primer de la graella de la cursa de diumenge. El pilot de Yamaha ha marcat un nou rècord de velocitat al circuit de Phillip Island amb un temsp d'1:27.899, que trenca el que tenia Casey Stoner (1:28.665) des del 2008. L'han seguit Márquez, Rossi, Bautista i Pedrosa.

Actualitzat

El mallorquí Jorge Lorenzo ha passat com un coet pels entrenaments del Gran Premi d'Austràlia de MotoGP aquest dissabte i s'ha guanyat el dret a sortir primer de la graella de la cursa de diumenge. El pilot de Yamaha ha marcat un nou rècord de velocitat al circuit de Phillip Island amb un temsp d'1:27.899, que trenca el que tenia Casey Stoner (1:28.665) des del 2008.

El segon lloc ha estat per a Marc Márquez, el líder del Mundial, que busca el títol en aquest mateix gran premi, i el tercer per a Valentino Rossi. Álvaro Bautista s'ha classificat quart i Dani Pedrosa, cinquè.

Els entrenaments han estat marcats per la polèmica que ha generat el subministrador de pneumàtics de MotoGP, Bridgestone, que ha prohibit la utilització de les gomes toves, atesa l'extrema degradació que pateixen en el nou asfalt del circuit. Per aquest motiu, la direcció de Cursa ha modificat el format de la prova de diumenge: es farà a 26 voltes i pel sistema "flag to flag". Es a dir, que cada pilot s'haurà d'aturar almenys una vegada per canviar a una segona moto que porti el pneumàtics frescos.

El desgast del pneumàtics ha afectat radicalment la categoria de Moto2, per a la qual la direcció ha decidit que les voltes del gran premi es reduiran de 25 a 13, mantenint la puntuació que els pilots obtindrien amb la distància normal. El subministrador d'aquesta categoria, Dunlop, ha aconsellat la mesura per raons de seguretat després d'unes proves de resistència en les quals Dominique Aegerter ha acabat amb un forat que deixava veure l'estructura metàl·lica de la roda.

En la qualificació, la primera posició ha estat per a Pol Espargaró, que ha superat el seu company d'equip Tito Rabat per deu mil·lèsimes escasses. El líder del Mundial, Scott Redding, ha caigut i s'ha trencat un canell, per la qual cosa no podrà participar a la cursa.

El líder de la classificació de Moto3, Luis Salom, ha fet valer la seva condició per adjudicar-se la "pole" de la cursa. El seu 1:36.890 l'ha situat gairebé quatre dècimes per sobre del segon i del tercer, Jonas Folger i Efrén Vázquez, respectivament. Maverick Viñales, que havia acabat dominant la primera jornada d'entrenaments, s'haurà de conformar finalment amb el quart lloc, davant d'Àlex Rins i el seu cosí Isaac. Ana Carrasco continua en línia ascendent i ha estat setena, la seva millor posició de graella fins ara.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut