NBA

L'NBA desbloqueja el fitxatge de Chris Paul pels Lakers i Gasol podria entrar en l'operació

Moltes mirades estan posades en Chris Paul, l'home de moda a la lliga. El base dels New Orleans Hornets està pendent de ser traspassat als Los Angeles Lakers. Fa 24 hores, el comissionat de la lliga, David Stern, va vetar el traspàs, però aquesta matinada s'ha fet enrere i tot fa pensar que s'acabarà fent l'operació. Tot plegat podria significar la marxa de l'equip californià de Pau Gasol, que té molts números per acabar als Houston Rockets. El sindicat de jugadors ja ha advertit a l'NBA que no està d'acord amb el veto al traspàs de Chris Paul. En cas que no s'hagi pogut fer l'operació abans de dilluns, els jugadors estan disposats a emprendre accions legals contra la lliga

Actualitzat
L'NBA havia anunciat que no permetria el traspàs del base Chris Paul als Lakers de Los Angeles, un acord que propiciava la sortida de Pau Gasol i Lamar Odom de l'equip californià. Una protesta en bloc per part de la resta de franquícies, per abús de poder, havia forçat David Stern, el comissionat de la lliga, a aturar l'operació. Poques hores abans -de matinada- s'havia confirmat que hi havia acord entre els Lakers i els New Orleans Hornets per tancar l'intercanvi. El destí del jugador de Sant Boi podria ser l'equip dels Houston Rockets. Gasol arribaria al conjunt texà per cobrir la baixa del pivot xinès Yao Ming, retirat als 30 anys per culpa de les lesions. Els de Nova Orleans rebrien a canvi l'ala-pívot argentí Luis Scola, l'escorta Kevin Martin, el base eslovè Goran Dragic i la primera selecció dels Rockets per al draft de 2012. Pau Gasol ha dit mitjançant el seu compte de Twitter que "D'una manera o d'una altra, tot anirà bé. Sempre seré la persona i el jugador que sóc. Cal aprendre de cada moment en la vida", donant a entendre la incertesa que viu respecte el seu futur amb els Lakers.
Per entendre l'efecte de la protesta de la resta de clubs al fitxatge de Paul pels Lakers cal explicar que els Hornets, l'equip actual de Paul, pertany a l'NBA, és a dir, a tots els clubs després que el compressin el desembre de 2010 a l'antic propietari, George Shinn, perquè la franquícia no marxés de Nova Orleans. El portaveu de l'NBA, Mike Bass, ha admès que l'anul·lació del traspàs s'ha fet per raons de "bàsquet", o millor dit, per no desequilibrar en excès la competició. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut