Mohamed Salah, exjugador de la Roma i actual figura del Liverpool, és el principal focus d'atenció de la semifinal (Reuters)
Champions

Liverpool i Roma juguen la primera semifinal de la Champions

Anglesos i italians, semifinalistes contra pronòstic després d'haver eliminat Manchester City i Barça, respectivament, lliuren aquest vespre (20.45, TV3) el primer assalt per ser a la final de Kíev

Actualitzat

És el duel menys esperat de les semifinals de la Champions, però no es pot dir que sigui inèdit en el tram decisiu de la competició. Liverpoool i Roma es veuran les cares a partir d'aquest vespre (TV3, 20.45) en un enfrontament que ha portat el record de la Copa d'Europa del 1984, quan els "reds" es van endur a la tanda de penals contra la Roma una final  que es disputava al mateix Estadi Olímpic de Roma.

34 anys després els dos equips es tornen a veure les cares per un lloc a la pròxima final. I, a més, ho fan després d'haver desafiat els pronòstics que els situaven com a víctimes propiciatòries de Manchester City i Barça, respectivament.

L'eliminatòria té un nom propi, el de Mohamed Salah, que l'estiu passat va passar de la Roma al Liverpool i que està tenint una temporada d'estrena brutal amb l'equip anglès, on acaba de ser nomenat millor jugador de l'any a la Premir League.

Anfield acollirà el partit amb tota la litúrgia de les grans nits europees en un estadi històric que estarà ple a vessar. No n'hi ha per a menys: els "reds" buscaran fer el primer pas cap a una nova final, que seria la vuitena en la història del club però tot just la primera des del 2007.

En l'aspecte esportiu, Jurgen Klopp podrà alinear els seus jugadors més habituals, per bé que té tres lesionats de nivell: Lallana, Emre Can i Matip. El tècnic alemany del Liverpool compta amb el trident d'atac que formen Salah, Firmino i Mané, en un gran moment de forma.

Al davant hi tindran una Roma que tampoc compta amb baixes de rellevància i l'únic dubte del seu entrenador, Eusebio di Francesco, és a l'hora de triar un acompanyant per a Edin Dzeko a la punta de l'atac: pot ser el txec Patrick Schick, més físic, o el turc Cengiz Under, més ràpid i imprevisible.

Anar al contingut