Peter Fill celebrant el seu títol de campió del món de descens d'esquí alpí (Reuters)
Esquí

L'italià Peter Fill i l'eslovena Ilka Stuhec es proclamen campions de la Copa del Món de descens d'esquí alpí

En categoria masculina, Fill, que arribava segon en l'última prova, revalida el títol aconseguit l'any passat i, en categoria femenina, Stuhec es proclama campiona en una temporada de somni

Joan CaubetActualitzat
L'italià Peter Fill ha revalidat el títol de campió del món de descens d'esquí alpí en l'última prova de l'any que es disputava a Aspen, Colorado (Estats Units). Fill, de 34 anys, que es va convertir l'any passat en el primer italià a guanyar la general, arribava a la prova amb un desavantatge de 33 punts en la classificació respecte al noruec Kjetil Jansrud.

Aspen ha fet un gir molt gran en la classificació després que l'italià ha acabat segon, a només 8 centèsimes del seu compatriota Dominik Paris (tercer en la general), i Jansrud, líder fins al moment de la general, s'hauria de conformar amb l'onzè millor registre, a 54 centèsimes de Paris.

En el circuit femení, Ilka Stuhec ha confirmat la seva victòria en la general després d'acabar primera en el descens d'Aspen davant de la nord-americana Lindsey Vonn, que era l'actual guanyadora de la disciplina, i la seva principal perseguidora, la italiana Sofia Goggia. Stuhec, de 26 anys, ha tancat una temporada de somni, amb una nova victòria, la setena de la temporada, i això que arribava a la prova amb 97 punts d'avantatge respecte a les seves rivals.

L'eslovena també és líder en la prova de supergegant, que es tanca aquest dijous, amb 350 punts, 15 més que la segona, la luxemburguesa Tina Weirather, que va ser quarta en la prova de descens.
Anar al contingut