Esports

L'Ironman de Barcelona canvia de data per no coincidir amb el referèndum de l'1-O

La prova s'havia de disputar l'1 d'octubre, però l'organització ha emès un comunicat per anunciar que, finalment, se celebrarà el 30 de setembre, un dia abans del previst

Actualitzat

L'Ironman de Barcelona, un triatló inclòs en el circuit mundial d'aquesta especialitat, ha canviat la data per no coincidir amb el referèndum. La prova s'havia de disputar l'1-O, però l'organització ha emès un comunicat per anunciar que finalment es disputarà el 30 de setembre, un dia abans del previst.

"El president de Catalunya ha anunciat recentment un referèndum d'independència, diumenge 1 d'octubre, el dia de la competició de l'Ironman 2017 Barcelona. A causa d'aquest anunci, no previst, de la votació nacional, ens van dir que aquesta regió i la ciutat no podrien acollir la cursa en aquesta data. Després de diverses reunions amb el Govern i els amfitrions, estem feliços de confirmar que la nova data per a la cursa serà dissabte 30 de setembre", afirma el comunicat difós en diversos idiomes per informar els 3.200 atletes inscrits provinents de 74 països.

L'alcaldessa de Calella, Montse Candini, ha agraït la decisió de l'organització de l'Ironman Barcelona de canviar el dia de la prova després de diverses reunions entre l'Ajuntament i els responsables del triatló. Calella és la població que acull la sortida de la cursa, que consisteix en un recorregut de 3,86 quilòmetres de natació, 180 de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu (una marató).

Anar al contingut