Ehsan Haji Safi i Masoud Shojaei, apartats de la selecció de l'Iran
Futbol internacional

L'Iran aparta dos jugadors de la selecció per enfrontar-se a un equip israelià en la Lliga Europa

El ministre iranià d'Esports, Mohammad Reza Davarzani, ha anunciat que Ehsan Haji Safi i Masoud Shojaei, que militen al Panionios grec, ja no formen part de la selecció nacional per haver traspassat una línia vermella

Actualitzat

El ministre iranià d'Esports, Mohammad Reza Davarzani, ha anunciat aquest dijous que dos futbolistes havien estat apartats de la selecció nacional per enfrontar-se amb el seu club, el Panionios grec, a un equip israelià, contravenint les normes de la República Islàmica. "Ehsan Haji Safi i Masoud Shojaei ja no formen part de la selecció de l'Iran perquè han traspassat una línia vermella", ha declarat el ministre Davarzani a la cadena estatal IRIB.

Els dos futbolistes, a les files del Panionios d'Atenes, van rebutjar participar a finals de juliol al partit d'anada de la tercera ronda prèvia de la Lliga Europa contra el Maccabi de Tel Aviv, però sí que van disputar el partit de tornada, que es va fer la passada setmana a Grècia, fet que els va valer l'elogi del ministre d'Afers Exteriors d'Israel, que al seu compte de Twitter va escriure que els dos futbolistes havien "trencat un tabú".

"Aquests últims 38 anys (des de la creació de la República Islàmica), cap dels nostres esportistes ha acceptat enfrontar-se a esportistes del règim sionista (Israel) (...) Ni tan sols en els Jocs Olímpics", ha precisat el ministre iranià. "Ara, els dos futbolistes han ignorat aquesta qüestió a causa del compromís que tenen amb el seu club, però, on és el seu compromís amb la gran nació de l'Iran?", ha afegit.

Israel i l'Iran es consideren enemics i no mantenen cap relació diplomàtica. El govern de Teheran estima que participar en una cita esportiva contra atletes israelians equival a reconèixer l'Estat d'Israel i, per tant, a abandonar la causa palestina. A principis d'aquesta setmana, el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors de l'Iran va recomanar als esportistes que desenvolupen la seva carrera professional a l'estranger que deixin clar als seus contractes que no s'enfrontaran a rivals israelians.

Anar al contingut