Matías Vecino celebra el gol de la victòria de l'Inter contra el Tottenham (EFE)

L'Inter de Milà remunta contra el Tottenham amb un gol agònic en temps afegit (2-1)

Un gol de l'uruguaià Matías Vecino en el temps afegit ha estat determinant per capgirar la diana inicial d'Eriksen i donar el triomf al conjunt italià

Josep CochActualitzat

L'Inter de Milà ha estat capaç de fer el miracle i quan ho tenia tot coll amunt ha estat capaç de capgirar una situació molt negativa i sumar els primeres tres punts a la Lliga de Campions. Un gol de l'uruguaià Matías Vecino en el temps afegit ha estat determinant per acabar emportant-se el partit. El Tottenham ho tenia tot de cara però ha acabat fent-se petit i no ha sabut rematar la feina feta durant els primers 75 minuts de partit.

Els primers 45 minuts van estar marcats pel respecte entre els dos equips en aquest primer partit de la Lliga de Campions 2018-2019. Si en els primers minuts era l'Inter qui duia el pes del partit, això sí, sense generar jugades de perill, de mica en mica ha anat canviant el control ha passat a peus dels londinencs. La primera jugada de perill ha arribat al minut 12 en un llançament de falta d'Eriksen. El danès ha fet lluir el porter neroazzurro Handanovic.

El partit s'ha anat endurint a mesura que passaven els minuts. Tant és així el central Milan Skriniar ha vist la targeta groga després d'una violenta obstrucció al coreà Son. L'ocasió més clara de l'Inter ha estat una rematada amb el cap en pròpia porteria del colombià Davidson Sánchez, que ha obligat a lluir-se al seu company Michel Vorn, substitut del lesionat Lloris. En el 36 ha arribat una gran ocasió del bota d'or del Mundial de Rússia, Harry Kane, però se li ha acabat el camp després de driblar Handanovic. Menció a part es mereix la grandíssima assistència de Christian Eriksen, que ha deixat sol al davanter anglès. La millor oportunitat dels londinencs a la primera meitat.

La primera meitat ha acabat amb dues targetes més, la que ha vist Davidson Sánchez, per una dura entrada al belga Nainggolan, i la que ha vist Pericic, per una forta acció amb Harry Kane de protagonista.

La represa ha estat molt favorable al Tottenham. Corria el minut 53 quan Eriksen, en una doble rematada, la segona amb l'inestimable ajut del central de l'Inter Joao Miranda. El gol ha fet créixer els londinencs i ha ensorrat els italians. Pochettino i Spalletti han començat a moure les banquetes. Han entrat Lucas Moura i Candreva, per Son i Pericic. L'entrada de Lucas Moura encara ha donat més verticalitat als Spurs. Lamela, en el 70, ha tornat l'oportunitat de sentenciar el partit quan l'Inter estava ferit de mort. Spalletti ha fet un darrer moviment a la banqueta donant entrada al jugador d'Arbúcies, Keita Balde, que ha revolucionat el joc italià. El Tottenham, amb el pas dels minuts s'ha tornat més conservador, fins al punt que el porter Michel Vorn ha vist la targeta groga en el minut 81 per perdre el temps.

L'Inter ha crescut en els darrers minuts fins al punt que una jugada d'Asamoah que ha acabat amb una centrada precisa a Icardi que ha marcat un gran gol després d'una volea des de fora de l'àrea. L'empat ha fet capgirar els papers. Del domini londinenc a un Tottenham que no sabia que fer per salvar els mobles. En el minut 88 Spalletti ha fet entrar Borja Valero, que debutava aquesta temporada i jugava els seus primers minuts. Una entrada que ha estat providencial. Una jugada d'estratègia, en el minut 92, a la sortida d'un córner ha acabat amb una rematada de Matías Vecino, després d'una assistència de De Vrij.

Victòria molt a la italiana d'un Inter que es veia amb l'aigua al coll i Mauricio Pochettino, que ha deixat escapar una gran oportunitat per trencar una ratxa de dues derrotes consecutives a la Premier –contra el Watford i el Liverpool–, i que ja suma la tercera desfeta seguida.