Darwin Atapuma, el nou líder de la Vuelta (Foto: @BMCProTeam).
Darwin Atapuma, el nou líder de la Vuelta (Foto: @BMCProTeam).
Ciclisme

Lilian Calmejane guanya en solitari la quarta etapa de la Vuelta i Darwin Atapuma aconsegueix el liderat

Un dia més el mallot vermell canviarà de portador. La Vuelta, després de quatre etapes, ha tingut 4 líders

Actualitzat

Lilian Calmejane (Direct Energie) ha guanyat en solitari la quarta etapa de la Vuelta a Espanya, de 163,5 quilòmetres, entre Betanzos i San Andrés de Teixido. El francès formava part d'una fuga integrada per 20 corredors on tambéanava el nou líder, el colombià Darwin Atapuma (BMC).

L'equip Movistar de l'anterior líder, Rubén Fernández, ha volgut controlar la cursa en els primers quilòmetres impedint que es formés una fuga. Finalment, però, 20 corredors han escapat del grup principal en el quilòmetre 40 després de coronar el primer port dels tres del dia, l'alt de Serra Capela.

Movistar ha continuat tirant del grup dels favorits, però sense cremar totes les naus mentre l'avantatge dels escapats anava augmentant. A l'última ascensió del dia, el port de segona del Mirador d'Herbeira, Calmejane ha saltat del grup capdavanter per arribar sol a la meta.

El segon a acabar l'etapa ha estat Atapuma, l'home més ben situat a la general de l'escapada. En el grup principal, el portador del mallot vermell de líder, Rubén Fernández, ha cedit, però no així els favorits al triomf final, que han arribat tots junts.

A la classificació general, el colombià del BMC és el primer, amb 29 segons d'avantatge sobre Alejandro Valverde (Movistar), 33 sobre Chris Froome (Sky), 39 sobre Esteban Chaves (Orica) i Nairo Quintana (Movistar).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut