Antoine Diot penetra davant Chase Simon (EFE)

L'ICL Manresa no treu profit de les baixes del València Basket i encaixa un altre dur correctiu (83-56)

Els manresans no veuen la llum al final del túnel, en una crisi que comença a ser preocupant. I no només per les derrotes encaixades, sinó també per la seva manca d'energia en defensa i la manca d'alternatives ofensives a un Musli en hores baixes en atac.

Daniel AlentoActualitzat

L'ICL Manresa no ha aprofitat els problemes de lesions del segon de la Lliga Endesa, el València Basket sumant la seva desena derrota en els últims 11 partits (83-56). El tècnic Pedro Martínez, que la temporada passada entrenava a Manresa, tenen lesionats al base Sam van Rossom, a l'aler Fernando San Emeterio i al pivot Bojan Dubljevic, i molt tocat a un altre dels seus interior, Justin Hamilton (13 punts, 5 rebots). Jordi Trias (13 punts, 11 rebots), jugador testimonial pel tècnic valencianista, ha sortit en el cinc titular, i altres integrants de la plantilla amb poc pes fins ara com Romain Sato i Vladimir Lucic també han tingut els seus minuts. Però la falta d'energia dels jugadors manresans els ha impedit treure'n profit d'aquestes circumstàncies.

Pitjor no podia començar el partit l'equip català. Els visitants han anotat només 1 dels seus primers 8 llançaments, i a més han facilitat l'anotació del seu rival amb unes transicions defensives lentes i no carregant el rebot ofensiu. Ibon Navarro s'ha vist obligat a demanar un temps mort amb un marcador de  16 a 2. La valoració dels dos equips reflectia clarament el que passava a la pista, 26 a -2. La primera pilota interior clara a Musli (9 punts, 7 rebots) ha trencar la sequera manresana, però no ha tallat la progressió valenciana, que ha ampliat la diferència entre els dos equips fins als 15 punts. Un parcial de 0 a 11 entre el final del primer quart i el començament del segon, amb tres triples consecutius de Chase Simon (2) i Àlex Hernández, ha deixat els del Bages ha 4 punts, 27 a 23.

Lleu millora a la segona meitat

La reacció dels de Pedro Martínez ha estat demolidora, alimentada de sortida amb 5 punts seguits del francès Antoine Diot (11 punts)  i continuada per un Justin Hamilton que tot i les seves molèsties al bessó ha estat a un bon nivell el temps que ha jugat. El parcial ha estat de 16 a 2. El València Basket no ha aixecat el peu de l'accelerador fins assolir un marge de 23 punts, 50 a 27. Els jugadors de l'ICL Manresa, que no trobaven vies fàcils d'anotació han arribat perdent al descans 52 a 32.

Tornant dels vestidors els visitants han protagonitzat una petita revifada, amb més paciència i control en els seus atacs i un Chase Simon (14 punts) més actiu, que ha reduït el seu desavantatge però sense inquietar gaire el segon de la classificació. El tercer quart, amb l'aler pivot Luke Sikma (13 punts, 6 rebots, 4 recuperacions) castigant els catalans amb la seva mobilitat, ha acabat 67 a 44. A 15 segons del final del període Simon ha fet la seva quarta falta quan, en un llançament triple, ha tret el peu per buscar el contacte amb el defensor, una acció que el reglament penalitza amb una tècnica. En els últims 10 minuts Diot, amb un triple, ha marcat una màxima diferència de 29 punts. L'ICL Manresa ja suma 6 desfetes consecutives.