Musli agafa la pilota davant Pasecniks, de l'Herbalife Gran Canària (EFE)

L'ICL Manresa no pot imposar la seva superioritat a la pintura i cau davant un Herbalife més encertat al final (70-78)

Els manresans han mantigut les seves opcions de guanyar fins gairebé el final del matx, però l'encert dels visitants Seely i Newley en els últims minuts ha estat definitiu

Daniel AlentoActualitzat

L'ICL Manresa no ha pogut tallar la bona raxta de l'Herbalife Gran Canària (70-78) i ha encaixat la cinquena derrota en els últims sis partits. Els canaris han sabut anul·lar la superioritat de Dejan Musli (17 punts, 9 rebots) a la pintura davant de la baixa del seu millor pivot, i s'han mostrat més encertats en els últims 2 minuts després de tres quarts d'igualtat. Albert Oliver (11 punts, 4 rebots, 7 assistències), que tornava a casa, ha donat l'assistència 1.500 de la seva carrera a l'ACB.

Els visitants no han pogut comptar amb la seva torre Alen Omic, que no millora d'una lumbàlgia, que arrossega fa unes setmanes. Sense l'eslovè de 2,17, Musli ha jugat a voluntat, anotant i distribuint des del pal baix superant una i altra vegada el jove de 20 anys Anzejs Pasecniks (2,16). Combinant aquest superioritat amb els punts de Russlan Otvertxenko (22 punts, 4 de 5 en triples) i una bona defensa, els manresans han tancat el primer quart amb 7 punts d'avantatge, 21 a 14.

En el segon quart, el base Àlex Hernández s'ha sumat als seus dos companys en l'anotació de l'ICL. La renda ha arribat a un màxim de 8 punts després d'un triple de Marius Grigonis (13 punts) per estabilitzar-se al voltant dels 6 punts. Dues errades en atac de Musli, ben marcat per Sitapha Savané amb la col·laboració de la resta de jugadors de l'Herbalife, han permès els canaris empatar el marcador a 28 amb un triple del base Kevin Pangos. Al descans, el marcador era de 33 a 32.

La sentència, al final

Dos tirs lliures de Sasu Salin han posat per primera vegada els visitants al davant en la represa, 33 a 34. Els d'Ibon Navarro han buscat una vegada més a Musli, defensat per Pasecniks. Quan Aíto García Reneses ha donat entrada a Savané, Otvertxenko ha estat el primer a reaccionar amb 5 punts consecutius per mantenir el matx igualat. Aquesta igualtat ha durat fins el final del període, 52 a 51.

A l'últim quart tots dos equips han augmentat la seva intensitat defensiva. El veterà Albert Oliver ha intentat assumir amb mà ferma la direcció visitant, però li ha faltat encert. A l'altre bàndol, Musli ha volgut tornar a fer-se present, però tampoc ha tingut èxit. Les defenses superaven els atacs. A 2:30 del final, l'electrònic registrava un empat a 63 que ha trencat un altre exmanresà, DJ Seeley (21 punts, 5 rebots), amb un 2+1 i un triple consecutius. Brad Newley (11 punts) ha acabat de tancar el partit amb una cistella al contraatac i un altre triple, en un parcial de 3 a 11.