Joe Trapani s'interna a la pintura marcat per Andrés Noccioni (EFE)
ACB

L'ICL Manresa no pot fer res per evitar la desfeta davant del Reial Madrid (96-70)

Els d'Ibon Navarro han mantingut les opcions d'aconseguir la sorpresa fins el tercer quart, quan el Madrid ha tret tota la pólvora

Oriol LlachActualitzat

L'ICL Manresa s'ha plantat a Madrid amb la intenció de sorprendre, duel de cuer contra el líder, però aquesta vegada el David no ha trobat la manera de tombar el Goliat (96-70).

Els d'Ibon Navarro han sortit al parquet a donar el seu millor bàsquet i en el primer quart han jugat sense complexos. El partit, però, no podia començar més accidentat: Felipe Reyes s'ha retirat al vestidor després de torçar-se el turmell als 22 segons de joc; poc després, les males notícies han passat al costat dels del Bages, i als cinc minuts Patrick Auda ha caigut malament després d'un salt i també s'ha lesionat el turmell. La piconadora Llull, a més, segueix en un gran estat de forma i s'ha carregat l'equip a l'esquena amb un gran encert anotador. 25-17 en el marcador al final del primer temps.

L'ICL Manresa, lluny de pagar la baixa de l'aler pivot txec, ha sabut reorganitzar-se i mantenir a ratlla les envestides dels de Pablo Laso, amb un destacat gran treball defensiu de Romaric Belemene. El fet de topar-se amb un ICL més combatiu del que s'imaginaven ha desesperat algun dels jugadors del Madrid. Andrés Noccioni ha vist la segona tècnica segons abans del descans, 41-36 al final del segon quart.

En el tercer quart s'ha acabat la paciència dels de Pablo Laso i en pocs minuts Sergi Llull ha tornat a endollar-se a la pintura i ha obert un forat decicisiu al marcador; els blancs han arribat a estar a 24 punts. Gustavo Ayón, a més, s'ha afartat de capturar rebots, 11 al final del partit. El tàndem format pel menorquí i el mexicà ha estat letal per als bagencs. A més, Ibon Navarro s'ha vist obligat a deixar a la banqueta un dels seus revulsius, Luksa Andric, que s'havia carregat de faltes personals. El tercer temps ha acabat amb un cruel 74-51 al marcador.

L'últim quart tan sols ha servit per reconfirmar la desfeta de l'ICL Manresa. Lluís Costa, amb problemes físics, ha anat perdent pistonada; Cakarun, per mèrits individuals, ha estat el millor dels bagencs amb 13 punts i 6 assistències; i Andric ha tornat al parquet per intentar salvar els mobles maquillant al marcador, aliant-se amb un Joe Trapani molt concentrat però poc inspirat de cara la cistella.

Vuitena derrota de l'ICL Manresa a la Lliga Endesa, que s'instal·la a la cua de la classificació.