Rudy Fernández defensat per Scott Suggs (EFE)

L'ICl Manresa fa massa concessions al Reial Madrid en el primer quart i es queda sense opcions de triomf (80-91)

L'ICL Manresa s'ha mostrat competitiu durant tres quarts davant d'un Reial Madrid que no ha exhibit tot el seu potencial. El problema és que el quart on els manresans han fallat ha estat el primer, i ja no han pogut recuperar el terreny cedit al marcador

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha recuperat el liderat de la fase regular de la Lliga Endesa, empatat a victòries amb el València Basket, gràcies al seu triomf sobre l'ICL Manresa per 80 a 91, en un partit ajornat corresponent a la jornada 30. La tèorica distància entre el millor equip de la competició i un altre, els manresans, que matemàticament ja han perdut la categoria, només s'ha vist plenament al primer quart. Suficient, però, per deixar els catalans sense opcions de guanyar.

Els de Pablo Laso han marcat distàncies de bon començament (4-21), amb la velocitat de Sergi Llull (12 punts, 4 assistències) i 2 triples consecutius de Trey Thompkins (21 punts, 8 de 10 en tirs de camp). Els blancs, però, s'han relaxat i 4 punts de Pere Tomàs (12 punts, 7 rebots) i 2 taps espectaculars de Jordan Sakho han donat peu a la recuperació dels catalans (12-21). El Madrid ha reaccionat amb un parcial d'1-12 per tancar el primer quart amb un avantatge de 20 punts, 13-33.

El segon període s'ha obert amb un parcial de 8-0. Després de firmar un 6 de 7 en triples en els primers 10 minuts, els llançadors madridistes han perdut la punteria en el segon quart. A l'altre bàndol, la dinàmica ha estat la contrària. Scott Suggs (16 punts), poc encertat en el primer quart, ha començat a anotar amb facilitat. Felipe Reyes (14 punts, 7 rebots), amb els seus punts a la pintura, i Othello Hunter (11 punts, 6 rebots) en defensa, han sostingut el Madrid, que ha arribat al descans guanyant 38-55.

Tornant del descans, qui ha firmat un parcial inicial de 0-8 ha estat el Reial Madrid per assolir un màxim avantatge de 25 punts. Els del Bages s'hi han tornat amb un parcial de 7-0 just abans que Thompkins entrés en estat de gràcia. Quan el canell de l'aler pivot nord-americà s'ha refredat, el Manresa ha tornat a acostar-se, davant l'enuig del tècnic visitant, fins al 60-75 amb què ha acabat el tercer quart.

L'ICL Manresa s'ha acostat a 12 punts amb les cistelles de Joe Trapani (11 punts, 6 rebots) i Pere Tomàs que han obert l'últim quart. Els blancs, que han donat descans a Anthony Randolh i Jaycee Carroll, no han recuperat el nivell del primer quart. Després d'una fase d'intercanvi de cistelles, a dos minuts del final, Marjan Cakarun ha anotat el 79-89. Una cistella afortunada de Thompkins i una falta en atac forçada per Andrés Nocioni a Romaric Belemene han acabat de sentenciar el partit.