Imatge d'arxiu dels jugadors de l'ICL Manresa (Foto: @basquetmanresa)
Imatge d'arxiu dels jugadors de l'ICL Manresa (Foto: @basquetmanresa)
Bàsquet

L'ICL Manresa esgotarà totes les possibilitats als despatxos per evitar perdre la categoria a l'ACB

Els manresans confien que els clubs de la LEB Or no puguin complir les condicions requerides per pujar; una és el polèmic cànon que la Comissió de la Competència ha considerat il·legal

Actualitzat

L'ICL Manresa, que dimecres passat a la pista de l'Unicaja va veure confirmat de manera matemàtica el seu descens a la Lliga LEB Or la temporada vinent, no es resigna al seu destí. El club esgotarà totes les possibilitats als despatxos per mantenir un any més la categoria. El president del club, Jaume Arnau, ha explicat que "malgrat ser els últims de la fila, si ens conviden a seguir a l'ACB hi volem ser perquè és la millor opció per continuar reduint el deute. És molt possible que el cànon segueixi vigent aquest estiu i que, per tant, no hi hagi ascensos".

Arnau no ha estat del tot encertat. El primer de la Lliga regular, i per tant guanyador d'una plaça d'ascens, és el Gipuzkoa Basket, un equip que no hauria de pagar cànon per les moltes temporades que ha estat a l'ACB. El fet que a la màxima categoria siguin 17 equips, però, permetria el retorn dels bascos a la competició sense que baixessin els manresans.

Pendents del cànon

El cànon és la clau de volta de la situació. Els clubs que pugen han de pagar una quota d'entrada d'uns 2,4 milions d'euros i 1,2 milions més pel fons de regulació d'ascensos i descensos, que es redueix en funció de les temporades que han estat a l'ACB. L'abril passat, però, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència va considerar il·legal aquest cànon i va multar l'Associació de Clubs amb 400.000 euros. L'ACB va anunciar la seva intenció de recórrer la resolució de la CNMC, una decisió que pot ajudar a mantenir el cànon una temporada més i pot donar al Manresa més possibilitats de sobreviure a l'estiu.

No serà fàcil. Melilla i Palència, els dos equips que la temporada passada van guanyar l'ascens esportiu, van pactar ajornar-lo un any. A aquests dos s'hi pot afegir algun altre equip que aconsegueixi la plaça que s'atorga al guanyador dels play-offs de la LEB. En les darreres 5 temporades només hi ha hagut dos ascensos (Andorra i Tenerife) i un descens no voluntari (Valladolid). Sense el cànon, la situació canviaria radicalment.

Arnau ha explicat que "econòmicament, estem millor que mai. Cinc o sis anys enrere, amb el descens, el club hauria desaparegut perquè no hauria pogut pagar el deute". La nota pessimista l'ha posat el conseller Fèlix Salido, que ha dit que "si baixem a LEB probablement no tornarem a pujar mai", ja que el club hauria de tornar a pagar el milió i mig d'euros més IVA del fons de garantia.

Aquest divendres 5 de maig, a partir de les 7 de la tarda, al Nou Congost tindrà lloc una audiència pública amb els accionistes i els abonats per tal que donin el seu punt de vista sobre el futur del Bàsquet Manresa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut