Chase Simon intenta superar Nacho Martín (EFE)

L'ICL Manresa dóna aire a un dels equips implicats en la lluita pel descens, l'Estudiantes (86-57)

Els manresans han dit adéu a totes les seves opcions de guanyar un partit important de cara a assegurar la permanència en un tercer quart per oblidar

Daniel AlentoActualitzat

L'ICL Manresa ha revifat un dels equips que lluita per evitar el descens, el Movistar Estudiantes (86-57). Els madrilenys han defensat amb èxit Dejan Musli i els seus companys no han trobat cap alternativa. Els d'Ibon Navarro han jugat possiblement un dels pitjors quarts de la temporada, el tercer, on el matx ha quedat sentenciat.

Laprovitola (15 punts) ha fet molt de mal als manresans en els primers minuts del matx. L'Estudiantes manava en el marcador fins que l'ICL ha capgirat la situació amb un parcial de 0 a 8 amb 2 triples de Ricky Sánchez i Russlan Otvertxenko (12 punts, 6 rebots). Stefan Bircevic (13 punts) frenava bé Dejan Musli en defensa i aportava en atac. Amb la seva feina i la mobilitat de Jaime Fernández (17 punts) els madrilenys s'han recuperat per tancar el primer quart 24 a 20.

El marge local ha arribat als 8 punts al començament del segon quart. Els d'Ibon Navarro no aconseguien involucrar en la lluita a Musli, ara ben defensat per Xavi Rey. Un triple de Jaime Fernández davant una defensa zonal visitant ha posat el 38 a 28 en l'electrònic. La diferència al descans era de 6 punts, 42 a 36.

Desconnexió total en el tercer quart

La sentencia definitiva pels manresans ha arribat en un tercer quart per oblidar. El parcial d'aquests 10 minuts ha estat de 23 a 6. Els visitants no han anotat la seva primera cistella en joc fins que faltava 1 minut per tancar el període. La seva estadística de llançament en aquest lapse de temps ha estat de 2 de 10 en tirs de 2 i 0 de 5 en triples. El resultat era definitiu, 65 a 42.

Otvertxenko ha anotat dues cistelles seguides en l'últim quart, però ha obtingut una resposta ràpida en un triple de Javi Salgado. Els del Bages, absolutament fora del matx, no han aconseguit tornar a ficar-se. L'aler pivot Nacho Martín (21 punts, 10 rebots) els feia un vestit a mida en atac amb la seva mobilitat i bona ma. Els de casa han tancat una ratxa de 6 derrotes consecutives mentre que els visitants han perdut, amb aquest, 6 dels últims 7.