Chase Simon, de l'ICL Manresa, intenta desfer-se de la pressió de Dairis Bertans del Bilbao (EFE)

L'ICL Manresa cau a Bilbao i deixa escapar la certificació de la permanència (73-63)

Els del Bages han anat tot el partit a remolc del Dominion Bilbao Basket i allargaran una jornada més la seva agonia per sumar la permanència

Oriol LlachActualitzat

Jornada 32 de la Lliga Endesa i partit calent al Bilbao Arena, només tres enfrontaments per acabar la competició regular i, en joc, certificar la permanència per part de l'ICL Manresa i mantenir les opcions d'accedir als playoff per part del Dominion Bilbao Basket, dues guerres diferents, però raons de pes perquè els dos equips ho donessin tot al parquet.

El primer temps mort no ha trigat a arribar i és que Ibon Navarro ha vist com els de Bilbao obrien un forat al marcador, 13-5, que ha fet saltar les alarmes. Els bascos han sortit molt intensos de cara a cistella, però s'han mostrat una mica desconcentrats en defensa, cosa que els del Bages han aprofitat per retallar distàncies. Tot i així, el domini durant el primer quart ha estat clarament per al Bilbao Basket (27-18).

Després de la primer descans, el guió del partit s'ha tornat a repetir, domini del bascos i l'ICL a remolc. Musli, un cop més s'ha carregat l'equip a l'esquena i la seva omnipresència en el parquet ha mantingut el Manresa dins del partit. Ibon Navarro ha començat a desesperar quan veia que minut rere minut els seus homes eren incapaços de recuperar-se, rotacions, temps morts i una pissarra que treia fum, esforços estèrils per capgirar el 43-35 del final del segon quart.

A la represa però, per uns minuts, l'ICL ha trobat la inspiració, els millors moments dels manresans, encert de cara a cistella, en el rebot i en defensa, per contra, el Bilbao Basket ha cedit molt de terreny, fet que ha permès posar per primer cop els del Bages a només dos punts, però, just quan tenien l'empat a tocar, els dubtes han tornat a planar en el joc del Manresa i de nou aire per als bilbaïns, vuit a zero de parcial i Ibon Navarro que no s'ho podia creure. Han tornat les pilotes perdudes i els errors de concentració, una altra vegada renda còmoda per al Dominion,  61-52 en acabar el tercer quart.

Els darrers minuts del partit, el cansament ha passat factura tots dos equips, el joc ha afluixat en intensitat i el Manresa ha seguit tan espès com fins el moment. Mentre Musli seguia entregat per evitar la desfeta, els seus companys han baixat els braços, només Foster ha acompanyat el serbi en la seva gesta per maquillar el marcador. El Bilbao, cada cop més còmode, ha sentenciat el partit amb instants finals letals, el partit ha acabat amb 73-63 al marcador i amb un Ibon Navarro força enfadat amb els seus jugadors que els tocarà viure una setmana més de patir, mentre el calendari s'esgota i es compliquen els equilibris a la corda fluixa de la permanència.