Futbol

Líbia acomiada Javier Clemente com a seleccionador mentre es defensa de l'acusació de voler comprar un partit amb Espanya

La Federació de Futbol de Líbia ha cessat Javier Clemente com a seleccionador després de la contundent derrota del seu equip davant de la República Democràtica del Congo. I, a més, José Ramon de la Morena l'acusa d'haver intentat pactar un resultat quan era seleccionador espanyol. Una acusació que ja ha tingut resposta, ràpida i contundent
Javier Clemente

Javier Clemente

Javier Clemente ha estat destituït del seu càrrec de seleccionador de Líbia per la federació de futbol del país africà. La causa del seu cessament ha estat la cara derrota de dissabte, per 4 a 0, en partit classificatori per al Mundial de Rússia del 2018.

La Federació de Líbia ja havia anunciat feia unes setmanes que Clemente deixaria de ser el seu seleccionador després dels dos partits oficials d'aquest octubre, però la golejada encaixada a Kinsasha ha accelerat el final del tècnic basc, que ja no dirigirà l'equip dimarts vinent en el duel contra Tunis.

Clemente va debutar com a seleccionador libi el setembre del 2013, i va aconseguir la Copa d'Àfrica l'any següent. En 14 partits al capdavant de la selecció africana, el seu balanç ha estat de 3 victòries, 6 empats i 5 derrotes.

No ha estat la millor nit de dissabte per al tècnic, que a més ha viscut una polèmica amb José Ramón de la Morena. El periodista, ara a Onda Cero, va parlar d'un presumpte resultat pactat en un Albània-Espanya de l'any 1993 que va acabar 1 a 5, quan el seleccionador espanyol era precisament Clemente. El basc hi ha dit la seva, i de forma contundent, a twitter: