Imatge de la selecció espanyola d'hoquei patins, integrada majoritàriament per jugadors catalans, que està jugant el Mundial
Esports

L'hoquei patins, entre els vuit nous esports preseleccionats per als Jocs de Tòquio 2020

El comitè organitzador ha donat a conèixer la llista dels esports que es poden sumar al programa olímpic. Entre ells hi ha els esports de patí.

Actualitzat

El comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ha donat a conèixer la llista dels vuit nous esports preseleccionats per al programa olímpic. Tots vuit encara hauran de passar un últim procés de selecció, i, finalment, l'agost del 2016, durant els Jocs de Rio, se sabrà si s'integren finalment als Jocs de Tòquio.

La llista dels vuit esports proposats comença pel beisbol i el softbol –la variant femenina–, que són extremadament populars al Japó, i continua pel karate, una art marcial originària del Japó.

També hi figuren els esports de patí, com són l'hoquei patins, el patinatge artístic o el patinatge de velocitat. L'hoquei patins ja va ser una disciplina olímpica d'exhibició a Barcelona-92. La selecció espanyola, farcida de jugadors catalans, va guanyar la medalla de plata.. 

Completen la preselecció l'esquaix, el bowling, l'escalada esportiva, el surf i el wushu, una art marcial.

En el cas del bowling, cal recordar que la selecció catalana ha estat reconeguda internacionalment i per tant, pot prendre part en competicions oficials.

Un dels esports més tradicionals del Japó, el sumo, ha quedat fora de la llista de preseleccionats.

En els pròxims Jocs de Rio, els esports no habituals en el programa olímpic seran el golf i el rugbi a 7.

 

Anar al contingut