Van Poppel celebra la seva primera victòria en una cursa important de la seva carrera esportiva (EFE)
Ciclisme

L'holandès Van Poppel s'emporta la victòria a la dotzena etapa de la Vuelta

Els ciclistes han creuat la línia de meta de Lleida a l'esprint, un final d'etapa frenètic amb victòria contra pronòstic de Van Poppel

Actualitzat

Dotzena etapa a la Vuelta, Escaldes Engordany-Lleida, 173 quilòmetres amb només un port de segona, el Coll de Bóixols, i clar predomini del descens. Una etapa que les cames dels ciclistes que disputen la prova agrairan després d'haver superat la duríssima jornada anterior als Pirineus d'Andorra.

Justament qui no s'ha vist amb cor de ni tan sols pujar a la bicicleta ha estat Chris Froome, que tot i refer-se de la caiguda que va tenir i acabar l'etapa amb un digne quinzè lloc, un dia després s'ha vist obligat a abandonar.

Final d'etapa decidit a l'esprint amb èpica victòria de l'holandès Van Poppel, amb punxada a deu quilòmetres de la meta inclosa. És la primera etapa en una cursa de les grans que s'emporta la jove promesa del ciclisme, de només 22 anys. El sud-africà Impey ha acabat segon i el belga Van Der Sande, tercer. Sense canvis a la classificació general, Aru continua amb el mallot vermell, seguit per Joaquim "Purito" Rodríguez, a només 27 segons, i el tercer lloc és per a l'holandès Tom DuMoulin.

La Vuelta ja deixa Catalunya, l'etapa següent, aquest mateix divendres entre Calataiud i Tarassona, amb tres ports de moderada dificultat, però amb un convidat inesperat que podria provocar més d'un problema, el vent.

Anar al contingut