Kelly Sotherton en una imatge d'arxiu (Reuters)
Kelly Sotherton en una imatge d'arxiu (Reuters)
Atletisme

L'heptatleta Kelly Sotherton guanya dues medalles olímpiques en cinc mesos, tot i estar retirada

La revisió de les mostres antigues amb les noves tecnologies està revelant un gran número de casos de dopatge. Kelly Sotherton ha vist millorat el seu palmarès de forma espectacular en només cinc mesos gràcies a aquest fet.

Actualitzat

La britànica Kelly Sotherton, una heptatleta retirada fa 5 anys, aconseguirà una medalla de bronze dels Jocs de Pequin de l'any 2008 gràcies a la desqualificació per dopatge de la russa Tatyana Txernova.

Sotherton, de 40 anys, va ser la cinquena d'aquesta especialitat a Pequín. Havia guanyat una posició per una altra desqualificació, la de la ucraïnesa Lyudmila Blonska. Ara, amb la desqualificació de Txernova ha arribat al podi.

Es dona la casualitat que aquesta és la segona medalla olímpica que Sotherton ha guanyat en 5 mesos, tot i estar retirada després que uns problemes d'esquena la deixessin fora dels Jocs de Londres.

L'heptatleta, bronze de la seva especialitat als Jocs d'Atenes del 2004,  també va sumar fa mesos el bronze del relleu 4x400 dels Jocs de Pequín per la desqualificació, també per dopatge, dels relleus de Bielorússia i Rússsia.

Anar al contingut