Joseph Blatter, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol internacional

L'FBI investiga el paper de Joseph Blatter en l'escàndol dels suborns, segons la BBC

En una carta escrita per Joao Havelange, l'expresident de la FIFA assenyala que Blatter tenia "ple coneixement de totes les activitats" i que les "aprovava"

Actualitzat

L'FBI investiga el paper que el president de la FIFA, Joseph Blatter, tenia en l'escàndol dels suborns a dins de l'organisme, segons una investigació que ha fet pública aquest dilluns la BBC.

D'acord amb la cadena britànica de televisió, l'empresa esportiva de màrqueting ISL va arribar a pagar un total de 100 milions de dòlars a directius, entre els quals figuren Joao Havelange –expresident de la FIFA entre 1974 i 1998– i l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira. A canvi, aquesta companyia va obtenir lucratius contractes de televisió i drets de màrqueting durant la dècada dels 90.

La informació de la BBC parteix d'una carta a la que va tenir accés el seu programa d'investigació 'Panorama', aparentment escrita per Havelange, en la que l'expresident de la FIFA parla sobre els pagaments rebuts per ISL. En la missiva, l'expresident de la FIFA assenyala a més que Blatter tenia "un ple coneixement de totes les activitats" i que les "aprovava".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut