Futbol

L'expresident de l'Osasuna Patxi Izco ha estat detingut perquè declari sobre el cas de la desaparició de 2,4 milions d'euros

La investigació està relacionada amb el cas dels partits arreglats que va denunciar l'LFP i que també afecta l'Espanyol

Actualitzat

El president de l'Osasuna entre el 2002 i el 2012, Patxi Izco, el seu segon, Juan Pascual, i Diego Maquírriain, el director de la fundació del club, han estat detinguts aquest divendres i els han traslladat als jutjats de Pamplona per declarar sobre el presumpte desviament de 2,4 milions d'euros de l'entitat.

Tots tres, acompanyats pels advocats, havien anat voluntàriament a la comissaria de la policia de la capital navarresa per testificar, i ja no els han deixat marxar. Ara hauran de comparèixer davant del jutge Fermín Otamendi, el titular del jutjat d'instrucció número dos de Pamplona, que ha citat tres persones més: el també expresident Miguel Archanco, l'exgerent Ángel Vizcay i l'exdirectiu Txuma Peralta.

Des del 19 de febrer, el jutjat investiga on van anar a parar els diners i la possible comissió de diversos delictes societaris, d'apropiació indeguda i de falsedat  documental. L'actual junta de Luis Sabalza va denunciar les suposades irregularitats el 10 de desembre, però encara no ha fet que el club es presenti com a acusació particular.

La investigació també inclou el cas dels presumptes tripijocs en partits de Primera Divisió, un dels quals involucra el R. C. D. Espanyol, que ha denunciat la Lliga de Futbol Professional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut