Jonás, el dia que va tornar als terrenys de joc després de superar el càncer (Reuters)
Futbol

L'exjugador del Mallorca Jonás Gutiérrez torna a jugar després de superar un càncer

L'argentí Jonás Gutiérrez, a qui se li va diagnosticar un càncer de testicle, va reaparèixer després de superar la malaltia. La ovació del públic va ser espectacular. Després de més d'11 mesos, l'exjugador del Mallorca va poder disputar els darrers minuts en la derrota del Newcastle davant el Manchester United (0-1)

Actualitzat

L'exjugador de Vélez i Mallorca Jonás Gutiérrez  va poder tornar als camps anglesos després de superar un càncer que el va deixar fora dels terrenys de joc durant gairebé un any. El tumor va ser detectat a principis de temporada on en declaracions a "TyC Sports" explicava: "Em van detectar un tumor al testicle i quan es va confirmar que tenia càncer, vaig arribar a casa plorant."

Es jugaven 19 minuts del segon temps quan el cartell electrònic va ser aixecat pel quart àrbitre. Llavors els 52.000 assistents a St. James Park es van posar drets i es van unir en un crit i un aplaudiment per donar-li la benvinguda a Jonás, que s'havia portat les primeres ovacions quan havia ingressat a realitzar l'escalfament abans del partit que el seu nom hagués estat esmentat pels altaveus de l'estadi.

Gutiérrez havia disputat el seu últim partit per la Premier League el 5 d'abril de 2014, davant West Bromwich i amb la samarreta de Norwich, equip al qual havia estat cedit aleshores. Un temps abans, el 19 de maig de 2013, quan encara jugava per Newcastle, havia començat la seva rumb per consultoris i hospitals: durant un partit davant Arsenal, havia xocat contra el defensor Bacary Sagna i havia patit una inflamació, que va derivar en estudis, diagnòstics imprecisos i la posterior detecció d'un càncer al testicle esquerre, pel qual va haver de ser operat a l'Argentina i sotmès a sessions de quimioteràpia.

Onze mesos després d'aquell Norwich-West Bromwich i 17 mesos després del seu últim partit amb la samarreta de Newcastle (el 5 d'octubre de 2013, en la derrota 1-2 davant Cardiff City), va tornar a vestir-se de negre i blanc al costat de seus companys. El desembre de l'any passat havia tornat a les pistes, amb l'equip reserva de les "garses".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut