Bàsquet

L'exjugador del FC Barcelona Pete Mickeal es retira al 39 anys com a professional del bàsquet

Un tromboembolisme pulmonar va afectar els últims anys de la seva carrera esportiva
Pete Mickeal

Pete Mickeal

Pete Mickeal ha decidit, als 39 anys, retirar-se com a jugador professional de bàsquet. El nord-americà, un dels alers més determinants del bàsquet europeu dels primers anys del segle XXI, ha passat els últims anys de la seva carrera jugant a l'Argentina.

Mickeal va ser seleccionat amb el número 58 del draft de l'NBA de l'any 2000, però no va aconseguir jugar un partit oficial a la primera Lliga professional dels Estats Units. Sí que ho va fer en una de menor, l'ABA, abans de fer el salt a les Filipines i després a Grècia.

L'any 2005-06 va arribar a l'ACB de la mà del Breogán. Les dues temporades següents va jugar al Baskonia, on va cridar definitivament l'atenció del FC Barcelona. Mickeal va ser una de les peces clau de l'equip que va guanyar l'Eurolliga de l'any 2010.

El 19 de febrer del 2011 li va ser diagnosticat un tromboembolisme pulmonar que el va deixar fora de joc la resta del curs basquetbolístic. La temporada següent va tornar a jugar, però el 25 de març del 2013 va tenir un altre tromboembolisme. El 30 d'abril anunciava que marxava als EUA per recuperar-se. El Barça, seguint els consells dels seus serveis mèdics, no li va renovar el contracte. Ja no va tornar a la primera fila del bàsquet.

El gener del 2014 va intentar tornar a l'ACB, a l'UCAM Múrcia. Va firmar per un mes, però el seu contracte no va tenir continuïtat. Poc després marxava al Cangrejeros de Santurce, de Puerto Rico. La temporada següent va passar al Bucaneros de La Guaira, de Veneçuela. Aquestes dues últimes ha estat, de forma discontínua, a l'Atenas de Córdoba argentí.

NOTÍCIES RELACIONADES