Mercedes
Els dos Mercedes segueixen el cotxe de seguretat durant una de les interrupcions (EFE)
Motor

Lewis Hamilton s'adjudica un GP del Brasil caòtic a causa de la pluja i retalla la distància amb Nico Rosberg

L'alemany Nico Rosberg salva els mobles amb un segon lloc en una cursa plena d'accidents i d'interrupcions amb el cotxe de seguretat, i el títol es decidirà en l'última cursa del campionat

Actualitzat

Lewis Hamilton s'ha imposat al Gran Premi del Brasil i ha complert l'objectiu de retallar la distància amb Nico Rosberg en la penúltima cursa del Mundial de Fórmula 1. L'alemany es pot sentir content, de tota manera, atès que ha aconseguit el segon lloc després d'un cap de setmana de domini aclaparador per part del seu company d'equip i rival. Així, doncs, la pèrdua de punts ha estat relativament acceptable: encara en té 12 d'avantatge, i només li cal una cursa sense sorpreses a Abu Dabi per assegurar-se el campionat.

El tercer al podi ha estat el sempre sorprenent Max Verstappen, que ha tornat a animar la jornada amb avançaments genials a altres pilots més experimentats, com Rosberg, Sergio Pérez -el quart al final- i Sebastian Vettel -cinquè-, en una pista que a estones a estat impracticable, atès que la prova s'ha disputat sota la pluja des del principi fins al final. El belga ha donat espectacle fins i tot salvant l'efecte d'una virolla sense perdre la posició quan tenia Rosberg a la cua.

En general, la cursa ha estat caòtica a causa de la condició de pluja i ha fet perdre la paciència al públic en diverses ocasions a causa de la indecisió dels organitzadors en les moltes aturades que hi ha hagut per banderes grogues i vermelles. Les virolles i l'aquaplàning, afegits a la poca visibilitat, han estat uns protagonistes més de la cursa i han provocat accidents que han fet abandonar Marcus Ericsson, Kimi Räikkönen, Romain Grosjean, Joylon Palmer, Esteban Gutiérrez i Felipe Massa, que s'ha acomiadat d'una manera trista de l'afició en la seva darrera aparició a Interlagos.

Fernando Alonso ha estat el més perjudicat entre els pilots que no han hagut de plegar. El de McLaren estava fent una de les millors actuacions de la temporada, i anava setè quan també una virolla l'ha fet anar a la gespa i al fang, just després de la retirada d'un cotxe de seguretat. Ha pogut tornar a la pista, però, com que tots els pilots anaven agrupats, ha caigut fins a l'últim lloc. L'asturià encara ha remuntat algunes posicions per acabar desè.

En canvi, Carlos Sainz marxarà del Brasil ben satisfet. El madrileny ha fet una cursa perfecta, en el punt mitjà de l'agressivitat i la prudència, i, tot i que al final ha declarat que ha passat la pitjor experiència de la seva carrera esportiva, ha acabat en la sisena posició, entre els millors.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut