Fórmula 1

Lewis Hamilton s'acosta al cap de setmana perfecte amb la "pole" del Gran Premi d'Itàlia

Els Ferrari de Räikkönen i Vettel han sorprès Rosberg, que haurà de sortir des de la quarta posició de la graella de sortida

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha aconseguit l'onzena "pole" de la temporada en uns entrenaments classificatoris pel Gran Premi d'Itàlia en els quals els pilots de Ferrari han donat la sorpresa en classificar-se Kimi Räikkönen segon i Sebastian Vettel, tercer. Nico Rosberg, que ha hagut de fer servir un motor més vell i menys potent que el del seu company d'equip, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició. Fernando Alonso no ha pogut passar a la Q2. A causa de les nombroses penalitzacions que hi haurà per canvis de motor, Roberto Merhi serà el primer pilot espanyol en l'engraellat i ocuparà el catorzè lloc. Carlos Sainz sortirà darrere seu, i Alonso ocuparà la divuitena posició.

La noticia de la jornada s'ha donat en acabar la tercera sessió d'entrenaments, quan s'ha declarat un petit incendi en el motor evolucionat que estrenava Rosberg en aquest gran premi. L'equip ha decidit canviar la unitat de cara a la sessió de classificació, tot i sabent que el conjunt no era tan competitiu com el que Hamilton no ha hagut de substituir. D'aquesta manera, el líder del Mundial no s'ha hagut d'esforçar com en curses anteriors per aconseguir la "pole". Ha marcat el seu millor registre en el primer intent. Rosberg, per la seva banda, ha fet el que ha pogut, i s'ha vist superat pels dos pilots de Ferrari.

Sorpresa doble a l'equip italià, atès que no esperava acabar en la primera línia de l'engraellat, i menys amb Räikkönen per davant de Vettel. El pilot finlandès, que ha fet una volta meravellosa, ha quedat a només 234 mil·lèsimes de Hamilton. Vettel, per la seva banda, ocuparà el tercer lloc en l'engraellat davant Rosberg i els dos pilots de Williams.

Felipe Massa, cinquè, ha superat al seu company, Valtteri Bottas. També portaven motors Mercedes els tres pilots que han quedat rere el finlandès, Sergio Pérez, amb Force India, Romain Grosjean, amb Lotus, i Nico Hülkenberg, que  s'ha hagut d'aturar amb un problema de motor en acabar la primera volta de classificació.

Merhi serà aquesta vegada el pilot espanyol més ben classificat en l'engraellat de sortida, tot i que ha marcat el pitjor temps dels entrenaments. Això es degut a les penalitzacions que hauran de complir els pilots que han hagut de canviar el motor, i Max Verstappen, que en prou feines ha pogut rodar a causa d'una substitució en el canvi. Merhi i el seu Manor ocuparan la catorzena posició, i Sainz sortirà un lloc rere seu. Alonso, que no ha pogut passar a la Q2, prendrà la sortida des del divuitè lloc.

Classificació
1    Lewis Hamilton    Mercedes    1m23.397s
2    Kimi Räikkönen    Ferrari    0.234s
3    Sebastian Vettel    Ferrari    0.288s
4    Nico Rosberg    Mercedes    0.306s
5    Felipe Massa    Williams/Mercedes    0.543s
6    Valtteri Bottas    Williams/Mercedes    0.730s
7    Sergio Pérez    Force India/Mercedes    1.229s
8    Romain Grosjean    Lotus/Mercedes    1.657s
9    Nico Hülkenberg    Force India/Mercedes    1.920s
10    Marcus Ericsson    Sauber/Ferrari    2.817s
11    Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes    1.128s
12    Felipe Nasr    Sauber/Ferrari    1.501s
13    Will Stevens    Marussia/Ferrari    4.334s
14    Roberto Merhi    Marussia/Ferrari    4.515s
15    Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    2.221s
16    Daniil Kvyat    Red Bull/Renault    2.399s
17    Jenson Button    McLaren/Honda    2.661s
18    Fernando Alonso    McLaren/Honda    2.757s
19    Max Verstappen    Toro Rosso/Renault    -
20    Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault    -

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut