Lewis Hamilton ha sortit des de la pole d'Hungaroring i s'ha adjudicat la victòria en el GP d'Hongria (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya la cursa del GP d'Hongria i es fa fort en el liderat del Mundial

Sebastian Vettel ha acabat segon i Kimi Räikkönen, tercer. Fernando Alonso ha aconseguit un meritori vuitè lloc amb el seu McLaren.

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton podrà passar unes bones vacances d'estiu gracies a la victòria que ha obtingut avui en el Gran Premi d'Hongria, en el que Sebastian Vettel s'ha hagut de conformar amb la segona posició tot i un polèmic avançament que li ha fet a Valtteri Bottas a tres voltes del final.

Hamilton s'ha posat líder des del moment de la sortida, i molt ben protegit pel seu company Bottas, ha anat augmentant el seu avantatge respecte als rivals, sense cometre errades de pilotatge i amb l'equip gestionant sense  problemes l'estratègia pel que fa a l'aturada a boxes i la substitució de pneumàtics. El pilot anglès ha obtingut una victòria que el permet augmentar el seu avantatge en el Mundial sobre Sebastian Vettel  a 24 punts.

El pilot de Ferrari ha pres la sortida amb l'estratègia canviada donat que portava un pneumàtic més dur que els dels pilots que sortien davant seu. L'aturada a boxes, però, no ha estat massa bona i ha tornat darrera Valteri Bottas. Com portava pneumàtics més tous l'ha atacat en les ultimes voltes i els cotxes s'han tocat quan ha avançat al pilot de Mercedes. Kimi Raikkonen, que era darrera Vettel, ha rebut instruccions de l'equip perquè no passes al pilot alemany, i ha acabat tercer.

Bottas portava el cotxe amb destrosses pel xoc amb Vettel, i també s'ha tocat amb el Red Bull de Daniel Ricciardo quan el pilot australià, que ha fet una gran remuntada, l'ha volgut avançar a una volta del final.

Fernando Alonso ha tornat a treure el màxim partit del seu poc competitiu McLaren i ha pogut acabar vuitè. Carlos Sainz ha estat a punt de tocar-se amb Verstappen en la primera frenada de la cursa, i tot i que sortia cinquè ha anat perdent posicions. Al final ha acabat novè.

CLASSIFICACIÓ 

 

1

Lewis Hamilton

Mercedes

70

1h37m16.427s

2

Sebastian Vettel

Ferrari

70

17.123s

3

Kimi Raikkonen

Ferrari

70

20.101s

4

Daniel Ricciardo

Red Bull/Renault

70

46.419s

5

Valtteri Bottas

Mercedes

70

50.000s

6

Pierre Gasly

Toro Rosso/Honda

70

1m13.273s

7

Kevin Magnussen

Haas/Ferrari

69

 

8

Fernando Alonso

McLaren/Renault

69

 

9

Carlos Sainz

Renault

69

 

10

Romain Grosjean

Haas/Ferrari

69

 

11

Brendon Hartley

Toro Rosso/Honda

69

 

12

Nico Hulkenberg

Renault

69

 

13

Esteban Ocon

Force India/Mercedes

69

 

14

Sergio Perez

Force India/Mercedes

69

 

15

Marcus Ericsson

Sauber/Ferrari

68

 

16

Sergey Sirotkin

Williams/Mercedes

68

 

17

Lance Stroll

Williams/Mercedes

68

 

-

Stoffel Vandoorne

McLaren/Renault

49

 

-

Max Verstappen

Red Bull/Renault

5

 

-

Charles Leclerc

Sauber/Ferrari

0

 

Anar al contingut