Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya el tercer Mundial al Gran Premi dels Estats Units

El britànic de Mercedes ha guanyat el seu tercer campionat del Món quan encara falten 3 curses per al final de la temporada. El seu triomf, afegit al segon lloc de Rosberg, ho han fet possible

Daniel AlentoActualitzat

Lewis Hamilton, quan queden tres grans premis per a la finalització del Mundial, s'ha proclamat per tercera vegada campió del món. El pilot britànic ha guanyat la cursa disputada al Circuit de les Amèriques, i el seu company a Mercedes, Nico Rosberg, ha evitat que Sebastien Vettel (Ferrari) fos segon, en una de les curses més emocionants de la temporada. La pluja que ha caigut al llarg de tot el cap de setmana ha donat un respir, tot i que l'asfalt moll ha condicionat el resultat.

Els primers avançaments d'importància s'han vist a la sortida. Hamilton ha pres el liderat a Rosberg. L'alemany també ha cedit davant dels pilots de Red Bull, Daniil Kvyat i Daniel Ricciardo. Les topades en aquest començament de cursa han deixat l'asfalt, a més de moll, ple de peces. I l'organització ha decretat un cotxe de seguretat virtual en la cinquena volta.

Amb la represa de la cursa han tornat les hostilitats. Primer ha estat Rosberg el que ha superat els dos Red Bull, abans que Ricciardo li tornés la moneda i marxès a la captura d'un Hamilton amb problemes de temperatura als pneumàtics. A la volta 15 l'australià s'ha posat el primer al Circuit de les Amèriques, donant inici a la batalla per la segona posició entre els dos Mercedes.

A la volta 20 els pilots han començat a entrar a boxes per posar pneumàtics de sec. La situació de l'asfalt ja ho permetia. Rosberg s'ha posat primer i Hamilton quart, amb els dos Red Bulls entremig. Hamilton ha continuat progressant, però el seu company li treia 10 segons. Una diferència que ha quedat anul·lada per l'entrada del safety car en la volta 27, quan el Sauber de Marcus Ericsson s'ha quedat aturat a la pista. L'altre gran afavorit del moment ha estat Fernando Alonso (McLaren) que ha atrapat la resta de pilots en la dotzena posició. Carlos Sainz (Toro Rosso), que havia ocupat l'última posició a la graella de sortida, era el desè.

Més cotxes de seguretat eviten que cap pilot s'escapi

En la represa de la cursa, Sebastian Vettel (Ferrari) ha avançat els dos Red Bulls i ha amenaçat la consecució del Mundial a Hamilton en cas de no guanyar a Austin. El forat que al davant han obert els Mercedes, però, era massa gran per recuperar-lo. Max Verstapen (Toro Rosso) també atacava a Kvyat. Ricciardo i Hulkenberg (Force India) s'han tocat, fet que ha comportat un nou cotxe de seguretat virtual quan quedaven 18 voltes.

Rosberg ha entrat a canviar pneumàtics, així com els dos Red Bull. Hamilton, ara primer, ha seguit amb les mateixes rodes. En la represa Alonso ha superat Sergio Pérez (Force India) per col·locar-se sisè, al darrere del seu company Jenson Buton. Mentrestant, Sainz havia pujat a la vuitena posició. Rosberg lluitava per tornar al capdavant i superava en el segon lloc Vettel.

Una topada de Kvyat amb el mur, en l'onzena posició darrera del seu company Ricciardo després del seu pas per boxes, ha provocat una nova entrada del cotxe de seguretat. Hamilton i Vettel ho han aprofitat per entrar a canviar rodes, i han tornat a cursa segon i quart, respectivament, a 11 voltes de l'acabament.

Emoció fins a l'últim metre

Rosberg ha provat de marxar, però una errada de conducció ha facilitat que l'avancessin Hamilton i Vettel. Rosberg ha tornat a superar el ferrarista, però no el seu company d'equip. En l'última volta, l'home de Ferrari ha intentat evitar que Hamilton es proclamés campió del món avançant novament Rosberg, però no ho ha aconseguit.

Carlos Sainz ha firmat una meritòria sisena posició, al darrere de Verstapen i Sergio Pérez. Fernando Alonso s'ha trobat amb problemes de motor a les últimes voltes, però la seva escuderia li ha ordenat seguir en cursa mentre tingués opció de sumar algun punt. Finalment ha marxat amb les mans buides i ha acabat en l'onzena posició

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut