Lewis Hamilton
Hamilton expressa la seva alegria al podi del GP de Mònaco (Reuters)
Motor

Lewis Hamilton guanya el Gran Premi de Mònaco i s'acosta a Nico Rosberg en la classificació del mundial

Fernando Alonso ha acabat cinquè en una cursa molt moguda, que ha començat amb pluja i molts accidents

Actualitzat

La segona sorpresa seguida al mundial de Fórmula 1 no ha estat possible i Mercedes s'ha tornat a assegurar la victòria al Gran Premi de Mònaco. Lewis Hamilton ha guanyat, finalment, a Montecarlo, i ha retallat una bona quantitat de punts a Nico Rosberg, que ha tingut un mal dia i ja només avantatja el seu company per 24 punts.

La cursa ha començat amb pluja i no hi ha hagut una sortida convencional, sinó que les cinc primeres voltes s'han fet seguint el cotxe de seguretat. Una situació que ha perjudicat el "poleman" Daniel Ricciardo parcialment, ja que ha vist neutralitzada l'estratègia amb els pneumàtics supertous adoptada des de la classificació.

Quan ha començat la competició s'ha comprovat que l'asfalt mullat millora considerablement l'espectacle als carrers de Montecarlo. Poc a poc ha parat de ploure, però mentre la pista ha estat molla, s'ha pogut veure una cursa molt moguda, amb diversos avançaments, i també uns quants accidents. Jolyon Palmer, Kimi Räikkönen i Daniel Kvyat han comès errades que els han tret fora de la cursa. I en el cas del rus, també ha perjudicat Kevin Magnussen. No ha estat l'única topada abans que s'acabés la cursa: amb les condicions ja eren estables, Marcus Ericsson s'ha precipitat provant d'avancar el seu company, Felipe Nasr, i tots dos Saubers han perdut una oportunitat única de puntuar en una prova tan plena d'abandonaments. El més destacat ha estat el de Max Verstappen, que no ha estat còmode en el circuit de Mònaco i ha topat amb el morro contra una paret, com ja havia fet dissabte. El guanyador de Montmeló ha hagut de plegar quan havia aconseguit remuntar des de la cua fins a la desena posició.

Cap a l'equador de la cursa, les estratègies en els canvis de rodes han començat a definir les posicions al capdavant. Rosberg, que venia de la segona posició, ha caigut a la cinquena, i s'ha trobat un tap impossible de superar en el McLaren de Fernando Alonso, que ha fet una cursa excel·lent.

Al davant, la lluita entre Hamilton i Ricciardo ha regalat moments apassionants, amb Sergio Pérez, Carlos Sainz i Sebastian Vettel perseguint-los a una certa distància. L'anglès s'ha fet amb el lideratge gràcies a una errada dels mecànics de Red Bull, que han eternitzat una aturada de Ricciardo per no tenir les gomes preparades. Hamilton ha aconseguit passar molt just, però al davant, quan l'australià ha tornat a pista.

La situació s'ha estabilitzat en l'últim terç de la cursa, i ha semblat que ja no hi havia d'haver sorpreses. En les últimes tres voltes la pluja ha tornat, però massa tard per fer perillar la victòria de Hamilton. Ricciardo s'ha hagut de conformar amb el segon lloc, i, probablement, l'home més feliç del dia ha estat Pérez, que s'ha passat moltes estones instal·lat en terra de ningú, amb un avantatge lleuger però còmode del quart, Vettel, i ha aconseguit un podi inesperat per a Force India.

Alonso ha acabat la bona feina de tot el cap de setmana en el cinquè lloc, fins i tot traient alguns segons extra a Rosberg, que ha acabat setè. El líder del mundial ha perdut potència en l'últim volta i ha vist com Nico Hülkenberg el superava. Sainz ha acabat vuitè, i se l'ha vist decebut quan ha baixat del cotxe. El madrileny havia començat molt fort, però també ha tingut un problema en un "pit stop" que li ha impedit aspirar al podi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut