Fórmula 1

Lewis Hamilton: el retorn del nen que va néixer per guanyar

Hamilton s'adjudica el segon campionat del món de Fórmula 1, en una temporada de pressió per la lluita fraticida amb el seu company d'equip, Nico Rosberg

En el Gran Premi d'Abu Dhabi, Lewis Hamilton s'ha adjudicat el segon campionat del món de Fórmula 1, en una temporada de pressió per la lluita fraticida amb el seu company d'equip, Nico Rosberg. De retruc, ha trencat la dictadura de Sebastian Vettel, que havia guanyat els últims quatre títols amb Red Bull.

Hamilton ha guanyat onze curses aquests any, un fet que, per ell mateix, ja és mostra de la seva superioritat en el duel que ha enfrontat de principi a final els dos pilots de Mercedes. Una rivalitat que ha arribat al terreny personal, especialment després d'una maniobra polèmica de Rosberg a Bèlgica. Fins i tot hi va haver paraules altisonants entre tots dos.

Lewis Carl David Hamilton, nascut a Stevenage (Regne Unit) el 7 de gener del 1985, és un pilot acostumat al triomf des de molt jove. El seu pare, Antonhy, ha estat decisiu en la seva evolució, des que li va regalar un cotxe amb comandament remot. Gràcies a la joguina va desenvolupar una personalitat competitiva gracies a la qual solia vèncer els adults en campionats d'aficionats.

Als nou anys va guanyar el campionat britànic de karts i va conèixer Ron Dennis. En ser presentat, el primer que el noi li va dir al president de McLaren va ser que volia pilotar un dels seus cotxes. Cinc anys més tard s'havia convertit el número u mundial de karting i va entrar en l'equip de joves pilots de McLaren. Va passar per la Fórmula Renault, la Formula 3 i la GP2 sense parar de guanyar. En aquesta última categoria, l'any 2005, es va imposar en 15 de les 20 curses. Hora de fer el gran salt.

El 2007 va debutar a l'equip McLaren de Fórmula 1 fent parella amb Fernando Alonso, que venia de guanyar dos Mundials. Ja aleshores va qüestionar la veterania del seu company, va guanyar obtenir les primeres "pole positions" i victòries i va estar a punt de proclamar-se campió en l'última prova, al Brasil. Kimi Räikkönen li va prendre el Mundial per un sol punt. Amb Alonso va acabar empatat.

Però el títol només es va fer esperar un any. Va guanyar cinc curses seguides al principi del campionat, tot i que el final va estar ajustat, una altre vegada a interlagos, però aquesta vegada jugant-se-la amb Felipe Massa.

Amb 23 anys es va convertir en el campió més jove de la categoria, -tot i que poc després Sebastian Vettel l'havia de superar-.

Els anys següents van ser de domini total per a l'escuderia debutant Brawn GP (Jenson Button) i conseqüentment de Red Bull (Vettel). Hamilton va apartar el seu pare de la representació dels seus afers legals i, a la pista, només va guanyar quatre curses, en dos anys. Després, dos anys més en blanc i una decisió dràstica: deixar la casa on havia crescut, McLaren i entrar en un projecte dubtós, Mercedes

La primera temporada va obtenir una sola victòria, però, al següent, els motors de la marca alemanya han explotat. Els seu company, Nico Rosberg, ha estat el rei de les "poles", però Hamilton ho estat els diumenges, en les curses, que són les que atorguen els punts.

La disputa entre tots dos va ser aferrissada fins a l'equador de la temporada, però tot va començar a canviar a partir d'aquí. L'angles ha fet una segona part de la temporada esplendorosa, amb sis victòries en les últimes set curses.

En l'última, a Abu Dhabi, Rosberg encara tenia opcions d'arrabassar-li el títol i va començar posant-li pressió aconseguint un anova "pole". Hamilton, però, el va superar en una sortida fulgurant i, això, sumat als problemes mecànics que va patir l'alemany durant la cursa, va donar la combinació perfecta per assegurar-li el segon Mundial de Fórmula 1 de la seva carrera.

Lewis Hamilton ja forma part del club dels bicampions, al costat dels Ascari, Fitipaldi, Hill, Clark, Häkkinen i Alonso.