Fórmula 1

Lewis Hamilton, el millor en els lliures del GP d'Hongria

Lewis Hamilton ha marcat un primer dia perfecte en els entrenaments lliures del GP d'Hongria. El pilot de Mercedes ha estat el més ràpid de les dues sessions disputades

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha tornat a ser el més ràpid en la segona sessió d'entrenaments pel Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1. Els Red Bull de Daniil Kvyat i Daniel Ricciardo han estat gairebé a la seva alçada. Nico Rosberg ha marcat el quart millor temps, i Fernando Alonso ha tornat a marcar un registre entre els deu primers.

Els Mercedes continuen sent els favorits d'aquesta cursa. En primer lloc, per la facilitat amb què Lewis Hamilton ha marcat en tot moment els seus millors registres, però també s'ha de reconèixer que en un traçat com aquest, els Red Bull poden tenir més opcions de les que s'esperava. A una sola volta, els pilots de l'equip que dirigeix Christian Horner han estat molt a prop dels pilots de Mercedes, i fins i tot han superat Nico Rosberg. En simulació de carrera, Kvyat i Ricciardo s'han permès el luxe de ser més ràpids i regulars que els pilots de l'equip campió.

Tot i això, no se sap exactament si Hamilton i Rosberg han mostrat quines eren les autèntiques possibilitats dels seus monoplaces, com ja ha passat en altres ocasions durant aquest campionat, i tampoc l'abast de l'avaria que ha tingut el monoplaça de Daniel Ricciardo. La simulació de carrera del pilot australià s'ha vist afectada pel trencament d'un element del motor, possiblement el turbo per l'espectacular fumera blanca que ha deixat enrere. Tant Mercedes com Ferrari, però, han quedat força sorpresos per la competitivitat dels monoplaces Red Bull en aquest traçat.

Nico Rosberg ha marcat, com dèiem, el quart millor temps de la sessió, però no aparentava cara de decepció, tot i saber que en aquest circuit obtenir la "pole" en els entrenaments de classificació és gairebé tant important com en el Gran Premi de Mònaco. El pilot alemany ha estat set dècimes de segon més lent que el seu company d'equip, però no ha pogut fer una volta sencera bona en la simulació de classificació. Rosberg ha superat Kimi Räikkönen, que ha tornat a ser el pilot més ràpid de Ferrari. El finlandès li ha tret gairebé set dècimes de segon al seu company Sebastian Vettel, que ha comès incomprensiblement moltes errades de pilotatge al llarg de la sessió.

Entre els dos pilots de Ferrari s'ha situat un excel·lent Carlos Sainz, amb un Toro Rosso, que, com els Red Bull, sembla que s'adapta d'allò més bé a les característiques del circuit hongarès. Max Verstappen, per la seva banda, gairebé no ha pogut rodar a causa d'un problema elèctric que l'equip no ha revelat.

Bona actuació també dels pilots de McLaren, que han pogut compensar la manca de potencia en els seus motors Honda gràcies a la sinuositat del traçat, que no afavoreix la velocitat punta dels monoplaces. Fernando Alonso ha marcat el vuitè millor temps, i Jenson Button ha estat dotzè.

Roberto Merhi, dissetè, ha tornat a batre el seu company a Manor, Will Stevens, i els dos pilots de Force India no han participat en la sessió. L'equip no ha volgut assumir riscos abans de conèixer exactament quina havia estat la causa de la sortida de pista de Checo Pérez en la primera sessió cronometrada, perquè se sospitava que podia haver estat originada per un problema en la suspensió.

Classificació:

1- Lewis Hamilton, Mercedes, 1m23.949s, 36

2- Daniil Kvyat, Red Bull/Renault, 0.351s, 29

3- Daniel Ricciardo, Red Bull/Renault, 0.502s, 16

4- Nico Rosberg, Mercedes, 0.719s, 34

5- Kimi Räikkönen, Ferrari, 1.185s, 30

6- Carlos Sainz, Toro Rosso/Renault, 1.650s, 37

7- Sebastian Vettel, Ferrari, 1.711s, 26

8- Fernando Alonso, McLaren/Honda, 1.803s, 31

9- Valtteri Bottas, Williams/Mercedes, 1.932s, 35

10- Felipe Massa, Williams/Mercedes, 1.971s, 31

11- Max Verstappen, Toro Rosso/Renault, 1.986s, 19

12- Jenson Button, McLaren/Honda, 2.045s, 32

13- Pastor Maldonado, Lotus/Mercedes, 2.141s, 36

14- Felipe Nasr, Sauber/Ferrari, 2.430s, 36

15- Romain Grosjean, Lotus/Mercedes, 2.493s, 39

16- Marcus Ericsson, Sauber/Ferrari, 2.882s, 29

17- Roberto Merhi, Marussia/Ferrari, 5.164s, 29

18- Will Stevens, Marussia/Ferrari, 5.166s, 28

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut